Бережіться! Ознаки смертельного раку часто з'являються на нігтях

Рак продовжує завдавати шкоди країнам у всьому світі, особливо після того, як пандемія призвела до значної затримки життєво важливих методів лікування, зазначають Патріоти України.

Однак раннє виявлення раку може значно вплинути на результат хвороби. Органи охорони здоров'я виділили широкий спектр симптомів, на які слід звернути увагу. Вони вказали, що знаки на нігтях також повинні викликати тривогу.

Дані, опубліковані раніше цього року, показали, що понад 100000 людей пропустили направлення до лікарень з потенційним раком шкіри в 2020 році. Меланома, один з найбільш смертоносних видів раку шкіри, є найбільш швидкозростаючою формою хвороби.

Частота цього захворювання у пацієнтів за останні два десятиліття подвоїлася і, як очікується, буде зростати і далі через пропущені напрямки. Однак при ранній діагностиці та лікуванні хірургічне втручання часто призводить до ремісії у великої кількості пацієнтів.

Найбільш часті ознаки захворювання зазвичай проявляються на поверхні шкіри у вигляді родимки або виразки. Проте, за даними Американської академії дерматології, деякі ознаки на нігтях також можуть бути раннім попереджувальним знаком.

У публікації блогу на веб-сайті Harvard Health говориться: "Американська академія дерматології [AAD] заохочує людей перевіряти не тільки свою шкіру, але і нігті на наявність ознак раку. "Меланома може розвиватися під нігтями рук і ніг і навколо них. "За даними AAD, він часто з'являється на великому пальці або великому пальці провідної руки або ноги.

"Ознаки меланоми навколо нігтів включають коричневий або чорний колір. Інші зміни шкіри, такі як висип, ямочки або почервоніння, часто згадуються як загальні ознаки цього стану. Кровотеча, виразка і незвично свербляча шкіра також вимагають невідкладної медичної допомоги. Хоча ці ознаки з'являться на будь-якій ділянці тіла, найчастіше вони з'являються на спині у чоловіків і на ногах у жінок.

Меланома є п'ятим за поширеністю раком у Великобританії, на неї припадає 16 200 нових випадків раку і 2300 випадків смерті. протікання під нігтем, шишка або вузлик під нігтем, більш темна шкіра навколо нігтя, цвях, який піднімається і відривається від нігтьового ложа, або тріщина посередині нігтя. "Меланома стає все більш поширеним явищем з віком, і при ранньому виявленні вона добре піддається лікуванню".

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...