Приблизно у третині випадків рак розвинувся через неправильне харчування, стверджують фахівці. Серед небезпечних продуктів ті, які можна побачити в кожному домі, повідомляють Патріоти України.
Так, стверджують вчені, цукор і штучні цукрозамінники - номер один у списку шкідливих продуктів. Надмірне вживання рафінованого цукру може привести до хронічних захворювань ендокринної, серцево-судинної систем, а також стати причиною ожиріння. Цукор небезпечний ще й тому, що сприяє стрімкому зростанню злоякісних новоутворень.
Крім того, Міжнародне агентство з дослідження раку (МАВР) визнало ковбасу і вироби з переробленого м'яса продуктами з доведеною канцерогенною активністю. Згідно з експертним висновком МАІР, регулярне їх вживання може призвести до розвитку колоректального раку - навіть 50 грамів переробленого м'яса в день підвищують шанси захворіти на онкологію на 18%.
Продукти з високим вмістом жиру сприяють появі агресивних злоякісних пухлин і збільшують швидкість їхнього зростання майже у сто разів, показали експерименти на генно-модифікованих мишах.
На думку французьких і бразильських вчених, рак викликає не якісь певні продукти, а спосіб їх приготування. Причиною виникнення онкології часто стає так звана ультраоброблена їжа - хлібобулочні вироби і снеки, газовані напої, кукурудзяні пластівці з цукром, напівфабрикати і відновлені м'ясні продукти. Така їжа відрізняється високим вмістом цукру, жиру і солі, проте бідна вітамінами і клітковиною.
Громадяни України, які проживають на тимчасово окупованих територіях або виїхали з них на підконтрольну Україні територію, зможуть отримувати пенсії лише за умови, що виконають одну важливу дію. Про це нагадує Пенсійний фонд України, передають Патріоти...
Археологи виявили затонулий 2000 років тому греко-римський корабель із уцілілим вантажем біля турецького узбережжя Адрасана, неподалік Анталії, під час досліджень у Середземному морі. Про це напередодні інформувало видання Indian Defence Review, переда...