Бережіться! Вчені з'ясували, як харчування впливає на смертність від коронавірусу

Рівень смертності від коронавірусу залежить від національних особливостей харчування. Таке припущення озвучили вчені міжнародного колективу під керівництвом Жана Буске з клініки берлінського Університету імені Гумбольдта, передають Патріоти України.

Дослідники проаналізували дані Університету Джонса Гопкінса і з'ясували, що серед країн Європи найбільш низький рівень летальності зафіксовано в Німеччині, Австрії, Чехії, Польщі, Словаччини та Фінляндії. Там це значення не перевищує 4%.

При цьому найбільш високі показники смертності (від 10%) в Бельгії, Франції, Італії та Великій Британії. Вчені припустили, що деякі продукти, які люди вживають в цих країнах, можуть впливати на рівень летального результату від Covid-19.

Наприклад, сира або квашена капуста відноситься до продуктів із сильною антиоксидантною дією або активністю проти АСЕ2 (білок - "точка входу" SARS-CoV-2 в клітку). Капусту в основному споживають в європейських країнах з низьким рівнем смертності, а також в Кореї та на Тайвані.

У свою чергу, російський експерт з профілактичної та реабілітаційної дієтології Юлія Чехоніна зазначила, що прямого впливу харчування на перебіг Covid-19 бути не може, оскільки жоден, навіть найкорисніший продукт харчування, не має противірусної активності. Водночас харчування може впливати на імунітет, від якого залежить сприйнятливість до інфекції.

Експерти також зазначили: для того, щоби харчування впливало на імунну систему, потрібно дотримуватися певного раціону впродовж декількох років. В цілому, дієта, багата вітамінами і антиоксидантними речовинами, сприяє формуванню адекватного імунітету, підтримці здорової ваги і може бути фактором одужання, а також сприятливого перебігу і коронавірусної інфекції.

В Україні чоловікам, які не сплачують аліменти, скасують відстрочку: Чому це рішення є справедливим

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:22

Відповідно до нового закону про мобілізацію, багатодітні чоловіки, які мають борги за аліментами, втрачатимуть право на відстрочку. Це справедливо стосовно тих батьків, які ухиляються від утримання дітей, але використовують їх як привід для відстрочки ...

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...