Буревій пошкодив один з найстаріших дубів Києва, що має природоохоронний статус (відео)

Свою назву дуб отримав на честь садівника-селекціонера Вільгельма Крістера, чия родина мешкала на Пріорці з 1850-х років до більшовицького перевороту.

Дуб Крістера

У ніч на неділю, в Києві від сильного вітру постраждав дуб Крістера, якому, за різними версіями від 500 до 700 років. Про це у неідлю, 5 листопада, повідомив паблік Київ Оперативний.

Зокрема буревій відірвав від знаменитого дерева велику та важку гілку, що впала вниз.

Дерево знаходиться на півночі Києва в історичній місцевості Крістерова гірка. Він залишився там від лісів, які колись вкривали Пуща-Водицьку западину.

Він другий за віком у Києві, після дуба Грюневальда, який знаходиться у Кончі-Заспі. Дуб росте за адресою вул. Осиповського, 3, у Подільському районі, біля Вітряної гори. Він названий на честь відомого київського квітникаря Вільгельма Крістера, садиба якого була поруч. За легендою, під цим дубом любив відпочивати Тарас Шевченко, який бував у гостях у Крістера.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...