Чи дійсно Україну накрив "отруйний пояс"? Держслужба з надзвичайних ситуацій розповіла про забруднення повітря

Під пильним моніторингом Дніпро, Одеса, Кривий Ріг, Львів та Кам'янське.

Держслужба з надзвичайних ситуацій запевняє, що значних перевищень рівнів забруднення атмосферного повітря в Україні не зафіксовано, зазначають Патріоти України.

«Станом на 26 жовтня значних перевищень рівнів забруднення атмосферного повітря не зафіксовано. Концентрацій оксиду вуглецю, фенолу, формальдегіду, діоксиду азоту, діоксиду сірки, пилу, які могли б бути віднесені до високих, мережа спостережень гідрометеорологічних організацій ДСНС України не відмічає», - йдеться в повідомленні.
Зазначається, що на території України утримується антициклонічний характер погоди, що зумовлює відсутність опадів, слабкий вітер, підвищення температури повітря від поверхні землі до висоти 700-800 м (інверсія), відсутність вертикального перемішування повітря, густі тумани. Як пояснюється, ці фактори сприяють накопиченню в приземному шарі забруднювальних речовин. Проте значного зростання рівнів забруднення повітря не спостерігається.
Тим часом є незначні перевищення гранично допустимих концентрацій у Дніпрі, Одесі, Кривому Розі, Львові та Кам'янському.
«Загалом, синоптична ситуація не відрізняється від аналогічних погодних умов у попередні роки, тому в Україні немає суттєвих підстав для стурбованості щодо стану повітря», - підкреслили у ДСНС.
Раніше повідомлялося, що через забруднення повітря на Вінниччині відкрили кримінальну справу.

88-річний українець пішки залишив рідне селище в окупації, щоб не отримувати паспорт РФ

четвер, 25 квітень 2024, 5:00

Коли російські загарбники зайшли до частини Очеретиного, у Івана Яковича та його сусіда забрали документи. 88-річний чоловік вийшов з окупованої частини селища Очеретине Донецької області, аби не отримувати громадянство РФ. Про цю історію розповів очіл...

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...