Донедавна була завішена сміттєвим пакетом: Музей історії Києва оновив меморіальну дошку "видатному киянину Михаїлу Булгакову"

Замість російськомовного напису на меморіальній дошці на пошану Михайла Булгакова на стіні будинку-музею його імені, що на столичному Андріївському узвозі, тепер розміщено україномовний. Письменника на ній названо Михаїлом Булгаковим. На це звернув увагу громадський активіст Олег Слабоспицький, передають Патріоти України.

На світлині, яку навів Слабоспицький, на дошці можна прочитати напис: "У цьому будинку в 1906-1919 роках жив видатний киянин, лікар, письменник Михаїл Булгаков". При цьому активіст називає Булгакова "українофобом" та "маркером русского міра", а також "ненависником української мови, який відверто висміював і зневажав усіх героїв визвольної боротьби за Незалежність".

"В той час, коли тривають активні процеси дерусифікації та ім'я Булгакова нарешті масово зникає з назв вулиць разом з його дошками та пам'ятниками, - у Києві без усяких погоджень відкривають нову дошку. Донедавна попередня дошка була завішена сміттєвим пакетом, як і кожен хороший русскій", - зазначив Олег Слабоспицький.

Будинок-музей Булгакова є філією комунального Музею історії Києва. У коментарях під дописом Слабоспицького директорка Музею історії Києва Діана Попова пояснила появу оновленої дошки.

"Ця дошка висить дуже давно на цій будівлі, просто написи на ній були російською мовою. А тепер ми повертаємо Булгакова рідному Києву в новому контексті", - написала Попова.

"Яку з тез, написаних на меморіальній дошці Ви заперечуєте? Не видатний? Не киянин? Не лікар? Чи може не письменник?" - звернулася директорка музею до Слабоспицького.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...