Дитинча Землі: NASA підтвердило головну теорію утворення Місяця

Цілком ймовірно, що Місяць утворився в результаті зіткнення молодої Землі з протопланетою Тейя близько 4,5 млрд років тому.

Фахівці з NASA проаналізували склад місячної породи і виявили там «важкий» хлор. Що це означає і чому це може підтвердити найпопулярнішу теорію походження Місяця? Не секрет, що Місяць — доволі дивний об'єкт, як для природного супутника планети, зазначають Патріоти України.

Оскільки Місяць має великий розмір по відношенню до Землі, деякі вчені розглядають ці об'єкти не як планету і супутник, а як подвійну планетну систему. Таке припущення не позбавлене логіки. Особливо враховуючи найпопулярнішу теорію походження Місяця, яку також називають «ударною».

Згідно з цією теорією, Місяць утворився в результаті зіткнення молодої Землі з протопланетою Тейя близько 4,5 млрд років тому. Аналіз складу місячної породи підтверджував, що після цього зіткнення Земля і Тейя злилися в єдине ціле, а Місяць стала чимось типу плода цього злиття.

Днями вчені з NASA опублікували результати свого дослідження, яке надає ще більше аргументів на користь цієї теорії. Фахівці проаналізували склад місячної породи, яку добули астронавти місій «Аполлон» у 1970-х. Так, вчені досі продовжують досліджувати те, що американські астронавти привезли на Землю 50 років тому.

Метою цього дослідження були певні типи хлору, що містяться у місячній породі. Цей хімічний елемент випаровується при відносно низьких температурах, тому за допомогою нього можна відстежити процес формування планет та інших космічних об'єктів. Залежно від атомної структури, хлор ділять на важкий і легкий, по аналогії з відповідними ізотопами.

Новий аналіз NASA підтвердив, що у місячній породі велика концентрація важкого хлору, в той час як земна порода переважно складається з легкого хлору. Оскільки важкий хлор не сильно піддається змінам, а легкий — швидко вступає в реакцію і випаровується, автори дослідження припустили, що велика за розміром Земля активно притягувала легкий хлор, залишивши Місяць з важкими ізотопами цього елемента.

«Втрата хлору з Місяця, ймовірно, сталася під час події високої енергії і високої температури, що вказує на ударну теорію», — заявив автор дослідження NASA Тоні Гаргано. Цінність цього дослідження полягає у тому, що до нього вчені аналізували склад хлору тільки всередині певних мінералів, а тепер у NASA розробили спосіб вивчення цього елемента в усій місячній породі.

Однак, не варто забувати про ще одну «головну» місячну теорію, в якій йдеться про те, що ніякого Місяця не існує, а всі польоти «Аполлонів» зняли у Голлівуді. Зрештою, адептів ідеї про плоску Землю ще ніхто не переконав.

"Немає паспорта РФ - не отримаєш дитину": Окупанти погрожують породіллям на Луганщині

понеділок, 6 травень 2024, 3:25

Російські загарбники на окупованій Луганщині погрожують не віддавати дітей батькам, якщо у них немає документів РФ, передають Патріоти України. “Напередодні пологів жінок у так званій "ЛНР" в окремих випадках ще можуть госпіталізувати без наявності пас...

Айтішниця поскаржилась, що роботодавець відхилив її кандидатуру через те, що вона... з Харкова

неділя, 5 травень 2024, 22:50

UI/UX дизайнерка Марина Стульнікова з Харкова розповіла як зіткнулася з відмовою від роботодавця через свою локацію. За її словами, їй уперше відмовили з такої причини. Після цього дизайнерка всюди прибрала позначку про свою локацію в Харкові, передают...