Фантастична реальність від Маска: Neuralink представила робота для вживлення мікрочипів у мозок (фото)

Нейротехнологічний стартап Neuralink Ілона Маска продемонстрував робота, який буде хірургічно встановлювати у голову людини чип без пошкодження мозку та судин. Про це повідомляє Business Insider, передають Патріоти України.

Аби його створити інженери Neuralink розробили ескіз робота і об'єдналися з групою промислових дизайнерів Woke Studios. Робот висотою 2,5 м і може рухатися вздовж п'яти осей. Такий розмір і діапазон рухів необхідний для точного введення чипа. Основа робота "тримає" і управляє голкою, яка вставляє чип в мозок. Створюючи дизайн Woke Studios орієнтувалася на неінвазивні види медичного обладнання, щоб пристрій не виглядав лякаючим. Студія зазначила, що тіло робота - рухливе, а тому вигнутої форми.

Маск заявив, що операція встановлення чипу триватиме не більше години, буде повністю безболісною та проходитиме лише з місцевою анестезією. Крім того вона буде абсолютно безпечною й максимально стерильною. Без жодної краплі крові, адже робот-хірург настільки точний, що імплантує мініатюрні електроди в мозок не зачіпаючи капілярів.

Це варто знати! Названо прилади, які "їдять" найбільше електроенергії

понеділок, 29 квітень 2024, 7:37

В експертному середовищі прогнозують, що влітку українці можуть зіткнутися з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Очікується, що відключення можуть відбуватися у другій половині липня та в серпні. У зв'язку з цим енергетики закликают...

На близькій до Землі планеті може існувати життя: Вчені заявили про сенсаційне відкриття

понеділок, 29 квітень 2024, 7:30

Астрономи припускають, що на відносно близькій до нас суперземлі під назвою К2-18b може існувати позаземне життя. Виявлену там органічну сполуку можуть виробляти тільки живі організми, вважають учені. Про це пише Daily Mail, передають Патріоти України...