Як виглядає космос, якщо вийти за межі Сонячної системи: Вченим вдалося побачити "космічну павутину" (відео)

Вченим вперше вдалося зробити знімок так званої космічної павутини і побачити, як виникають галактики, повідомляють Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ. Завдяки знімку космічної нитки можна побачити, як виглядає космос, якщо вийти за межі не тільки Сонячної системи, але і локальної групи галактик.

Раніше, велика частина даних про космічну павутину ґрунтувалася на комп'ютерних симуляціях. Однак, тепер міжнародна група дослідників вперше побачила дві газові нитки, що з'єднують безліч галактик в порожнечі. Галактичні нитки, що складаються з надскупчення галактик, утворюють складну, взаємопов'язану структуру, яка пов'язує галактики між собою.

Однак виявити ці нитки важко. Мікеле Фумагаллі з Даремського університету і його колеги дослідили ділянку неба, в якій знаходиться протокластер галактик - область, де починає збиратися велика група галактик.

На відео нижче показані нитки космічної павутини у протокластері SSA22.

Таким чином, галактики всередині скупчення випускають ультрафіолетове світло. В результаті нові зірки утворюються всередині або через спінені області навколо надмасивних чорних дір у центрах галактик. Нитки газу поглинають це світло і випромінюють його. Тому, тільки використовуючи дуже великий телескоп Європейської південної обсерваторії у Чілі, астрономи змогли виявити повторне випромінення світла. Згідно з результатами дослідження, опублікованого в журналі "Science" 4, виявлені галактичні нитки тягнуться на мільйони світлових років.

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...