Імунолог розповів, коли людство виробить імунітет від коронавірусу

Імунітет від коронавірусу не сформується за рік-півтора, як повідомлялося раніше.

Колективний імунітет від коронавірусу у людства сформується за 3-5 років. Про це сказав український імунолог Олег Назар, передають Патріоти України з посиланням на Oбозреватель.

За його словами, саме стільки часу знадобиться для того, аби люди стали нечутливими до коронавірусної хвороби.

"Колективний імунітет від COVID-19 формується по аналогії імунітету проти грипу. Три роки світом ходить один штамп, а потім приходить інший, бо до першого люди стають вже нечутливими. Так само буде із коронавірусом, потрібно 3-5 років, аби у 75-78% людства виник імунітет. Якщо людина не перехворіла у будь-якій формі, легкій, середній, важкій – імунітет не сформується", – зауважив імунолог.

За його словами, приблизно у 30% населення немає активного імунітету, тобто вони мають низьку активність імунних генів загалом.

"Буває людина вакцинується і хворіє, але у неї не виробляються антитіла у достатній кількості. Тому вони хворіють по 5-10 разів. Таких людей загалом не багато, 30-28%. У всіх інших, хто перехворів, формується імунна пам'ять і повторне зараження вже є безпечним. Але рівень колективного імунітету в Україні від коронавірусу наразі дуже низький", – підсумував він.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...