Хіти тижня. Позбавляють головного багатства пострадянської людини: Кабмін скасовує трудові книжки українців

Кабінет міністрів України запускає в роботу законопроект і акти уряду, які скасують обов’язковість трудових книжок. Про це на своєму Telegram-каналі повідомив міністр Кабміну Дмитро Дубілет, зазначають Патріоти України.

За його словами, відтепер громадяни не будуть зобов’язані при наймі на роботу подавати роботодавцю свою трудову книжку, при цьому роботодавцям не потрібно перевіряти або зберігати їх. Міністр зазначив, що дані про трудовий стаж всіх українців з 2000 року є в електронних реєстрах держави. Для розрахунку пенсій чи інших соціальних виплат вже використовуються саме ці дані.

Громадяни також зможуть легко отримати електронний документ з інформацією про свій стаж в інтернеті. Цей документ вони можуть надати роботодавцю, якщо тому важливо перевірити стаж претендента з офіційних реєстрів. Для цього потрібно скористатися електронним цифровим підписом.

У свою чергу роботодавці зможуть перевірити справжність документа за допомогою QR-коду, який буде автоматично накладатися на ці документи.

Українці з трудовим стажем до 2000 року зможуть занести цю інформацію в електронний реєстр — самостійно або через роботодавця.

Дубілет додав, що українці можуть просити робити записи у трудовій книжці, однак тепер роботодавець цього робити не зобов’язаний.

Профілактика доступна всім! Вітамін D знижує ймовірність раку, - дослідження

субота, 27 квітень 2024, 10:56

Дослідження, проведене фахівцями з Інституту Френсіса Кріка, Національного інституту раку (NCI), Національних інститутів охорони здоров’я США (NIH) і Ольборзького університету в Данії, виявило, що вітамін D чинить значний вплив на імунітет до раку шлях...

Мав лише 2% на життя: Захиснику України провели унікальну операцію із видалення пухлини з серця

субота, 27 квітень 2024, 10:28

Українському військовому давали 2 відсотки зі 100, що він виживе. Він після поранення дізнався, що в його серці пухлина розмір з саме серце, передають Патріоти України. Таких оперативних втручань у світі проведено одиниці. 13 годин хірург Володимир ...