Хіти тижня. Венедіктова своїх не здає: У Маріуполі відкрили справу проти чоловіка, який захистив власну 3-річну доньку від чоловіка прокурорки (фото)

Батька маленької переляканої дівчинки звинуватили в тому, що він "знайшов привід побити людину". Оспроба оскаржити справу ,навіть на рівні Генеральної прокуратури, не допомогла

У Маріуполі Донецької області напередодні Нового року оголосили підозру 37-річному чоловікові, який захищав дружину й дочку від чоловіка прокурорки. Внаслідок жорсткого конфлікту виявилося троє постраждалих, серед них – трирічна дівчинка. Тепер її батькові загрожує кілька років позбавлення волі. Щоб домогтися справедливості, чоловік дійшов навіть до генпрокурора – проте це не допомогло. Детальніше про ситуацію – в матеріалі, який Патріоти України пропонують вашій увазі.

Від щастя до лиха – один крок

Сім'я Симакових живе в Маріуполі. Андрій – начальник відділу в енергетичній компанії. Його дружина Настя перебуває в декретній відпустці – пара виховує трирічну доньку.

Серпневим вечором чоловік із дружиною і з маленькою Поліною пішли в паркову зону на оглядовий майданчик. "Це була п'ятниця, гарна погода, і ми вирішили влаштувати сімейний пікнік. Купили піцу, набрали напоїв – Pepsi, сік і безалкогольне пиво. Прийшли на оглядовий майданчик і втрьох сіли на лавку. З мого боку до краю залишалося якихось 15 сантиметрів, і тут підходить чоловік і буквально втискується поряд зі мною", – розповів Андрій Симаков.

За його словами, вони з дружиною здивовано переглянулися, спочатку навіть подумали: може людині погано стало? Той продовжував сидіти, наче й не було нічого. "Через кілька хвилин я іронічно запитав: "Ми вам не заважаємо?", він відповів: "Ні, не заважаєте". Тоді я запитав, чи в курсі він про карантин через коронавірус і що потрібно дотримуватися дистанції, а чоловік сказав: "Так, чув, з*би звідси". У нас із дружиною очі на лоба полізли. Настя йому зробила зауваження: мовляв, що ви собі дозволяєте, ще й у присутності маленької дитини. Звичайно, і я долучився, а той почав ображати, потім кричати: "Я тебе вб'ю, чм*шник, відвали від мене!" – додав глава сімейства.

"Мав вигляд, як у маніяка"

І Андрій, і Настя подумали, що з чоловіком щось не те. "Йому років під 40, лисуватий, сухорлявий. Чесно, наша з дружиною суб'єктивна думка – виглядав як маніяк, який у парках до людей чіпляється. Неадекватна поведінка і просто божевільний погляд. Може, був під наркотиками – не знаю, але запаху алкоголю точно не було", – описав незнайомця Симаков.

Оглядовий майданчик розташований у парковій зоні в Приморському районі Маріуполя

Чоловік із дружиною та дитиною піднялися й відійшли десь на метр. На лавці залишилася коробка з піцею, під нею – пакет із напоями (Pepsi, сік і безалкогольне пиво Kronenbourg в склі).

"Перепалка тривала. Я, звичайно, завівся на образи на адресу всіх нас, дочка злякалася – стоїть, очі просто квадратні... І тут підійшли наші знайомі, сімейна пара, теж зробили зауваження чоловікові. Він їм також грубо відповів. Але коли я запитав його, чи не збоченець він, що так близько до мене підсів, той схопив пакет із напоями й кинув його в напрямку нашої дочки", – розповів Андрій.

А далі, за його словами, все відбувалося, як в сповільненій зйомці: пакет із пляшками летів на голову 3-річній Полінці. "Я встиг подумати – тільки б не на Польку! Пляшки розбилися прямо біля її ніг. Розумієте, якби ці п'ять кілограмів впали на її голову... Це ж маленька дитина! У підсумку уламки відлетіли і вп'ялися в ніжки доньки. Поля – відразу в сльози, дружина кинулася до неї", – поділився Андрій Симаков.

У цей момент "агресор" рушив до жінки з дитиною, а Андрій "вклинився" між ними – перекрив шлях. Після цього, за словами глави сімейства, той чоловік поліз битися. "Він ударив мене по обличчю, я відмахнувся, потім ми схопилися, впали й покотилися по схилу. Пам'ятаю, як я кричав йому, що той мало не вбив мою дитину... Досі крик Поліни у вухах. Потім нас розтягнули, я пішов до дружини з донькою. Полька була дуже переляканою, все питала: "Тато, він не підійде більше? Нічого не буде?" Будь-якому нормальному батькові це як ножем по серцю", – каже Андрій.

У поліцію подзвонили обидва чоловіки. Потім до глибокої ночі – свідчення в поліції, експертизи...

У поліції попередили про тиск

У батька з дочкою за результатами судмедекспертизи – легкі тілесні ушкодження. У Симакова внаслідок бійки – закрита черепно-мозкова травма, струс мозку, забої, у дочки – посічена осколками ніжка. "Агресор" отримав ушкодження середньої тяжкості (перелом вилиці).

А далі стало ще "веселіше". За словами Андрія, з'ясувалося, що у його "опонента" Романа Ч. дружина – прокурорка ювенальної юстиції прокуратури Донецької області.

"Нам у поліції тоді відразу сказали: "Будьте обережні, тому що з того боку тиснуть". Поліція відкрила три провадження: моя заява і дружини – два, заява тієї людини – третє. Він пролежав у лікарні 21 день, і "вийшли" на ушкодження середньої тяжкості. Нам замінили слідчу, яка відверто говорила: "Я не бачу причини оголошувати вам підозру". А ось інша "довела до кінця", – розповів Симаков.

На його думку, відчувалася упередженість.

"Слідча подумала, що я "знайшов привід побити людину". Розумієте? Але я батько і законослухняний громадянин, моїй родині загрожувала небезпека і я втрутився. Я мав повне право захистити дружину й дочку від агресивної людини. Також у мене міжхребцева грижа, я весь рік їздив по всій Україні, по лікарях. Є медичні висновки про необхідність оперативного втручання. Плюс до всього – спортом займатися категорично не можна. Став би я в такому стані шукати "розваг" і лізти в бійку?!" – поділився чоловік.

Також, за словами Андрія, після виклику поліції він пройшов огляд на алкоголь і наркотики – все чисто.

Симаков каже, що на його клопотання (про додаткові експертизи) отримав відмову, а в справі з'явилися дивні свідки, яких на місці конфлікту ніхто нібито не бачив. "Серед них київський адвокат і навіть начальник райвідділу поліції", – розповів Андрій.

Загрожує три роки позбавлення волі

Симаков каже, що вперше в житті потрапив у таку ситуацію і, звичайно, не чекав, що справа набуде такого повороту. У пошуках справедливості звертався навіть до Офісу генпрокурора, але отримав відписку.

Наприкінці грудня Андрію Симакову оголосили підозру за ч.1. ст. 122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) КК України. Чоловікові, що захистив дочку і дружину, загрожує до трьох років позбавлення волі.

Адвокат Олександр Кіор у коментарі додав, що розслідування за заявами Симакова і його дружини рухається чомусь не так активно. Що стосується переданої до суду справи, то її розгляд, на думку адвоката, затягнеться на роки, тому найкращим варіантом для сторін було би примирення.

P.S. Отримати коментар іншої сторони журналістам не вдалося. Адвокат Віктор Басівський зв'язався зі своїм клієнтом, але "Роман Вікторович не схвалив".

Джерело: Обозреватель

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...