Лікарі назвали сорти чаю, які можуть підірвати здоров'я

Навіть корисні продукти можуть бути для когось шкідливими.

Дієтологи розповіли про сорти чаю, з якими потрібно бути обережніше. Деякі з них протипоказані людям збудливим, особливо на ніч, а якісь можуть бути небезпечні при проблемах зі шлунково-кишковим трактом. Фахівці радять відмовитися від таких чаїв людям з певними проблемами зі здоров'ям, інформують Патріоти України.

Пуер

Цей чай має глибокий смак і аромат, він багатий вітамінами, мікроелементами. Має відмінно тонізуючий ефект, що особливо важливо для людей з низьким тиском. Пуер також покращує концентрацію, але через бадьорливі властивості його краще не пити на ніч.

Чай можна пити навіть людям з гастритами і виразками, адже він не впливає на кислотність. Але при цьому пуер один з міцних сортів чаю, і при порушенні технології заварювання може бути небезпечний.

Цей напій протипоказаний людям з високою температурою, захворюваннями нирок, серця, судин, сечокам'яною хворобою, гіпертонікам, вагітним жінкам, при глаукомі, атеросклерозі, а також дітям до 3 років.

Каркаде

Чай дуже корисний для поліпшення метаболізму і здоров'я в цілому. Але у нього є протипоказання - якщо у вас атеросклероз, безсоння, виразка шлунка або дванадцятипалої кишки - від каркаде краще відмовитися.

Не рекомендується також вживати каркаде гарячим, адже він може порушити цілісність слизової. Надто ж міцний напій здатний спровокувати мігрень і підвищити дратівливість.

Улун

Цей чай є цінним джерелом вітамінів, мінералів, поліфенолів, кофеїну. Він нормалізує обмін речовин, прискорює спалювання жирів і ріст м'язів. Одна-дві чашки слабо завареного улуна допоможуть годуючим жінкам покращити лактацію.

І хоча цей чай вважається найбезпечнішим з усіх сортів, від нього краще відмовитися при загостренні гастритів і виразок органів травної системи. Не варто пити улун людям з хворобами нирок.

Є певна тенденція: Чому українські біженці повертаються з-за кордону - дослідження

четвер, 28 березень 2024, 9:59

Українські біженці повертаються з-за кордону з різних причин. Найчастіше - з емоційних, але є й інші важливі чинники, передають Патріоти України. Як вибір країни та рівень доходів українців впливає їхнє на рішення повернутися до України, РБК-Україна ро...

Донечці ветерана АТО потрібна допомога! Оголошено збір на реабілітацію Лізи (фото)

четвер, 28 березень 2024, 9:50

"Доброго дня, дорогі патріоти та чуйні серця! Багато з вас знають нашу родину та нашу історію. Вже 12 років в нашій сімʼї зростає прекрасна та життєрадісна донечка Ліза, та, на жаль, через тяжкі пологи вона отримала діагноз ДЦП", - написала у редакцію ...