Лікувати треба на місці: Лікарня Тернополя відмовилася приймати хвору коронавірусом медсестру із райцентра

Жінка була госпіталізована 17 березня в лікарні міста Монастириська, де їй діагностували двосторонню пневмонію.

В Обласній лікарні Тернопільської області відмовилися перевозити інфіковану коронавірусом 41-річну медсестру з лікарні Монастириська, посилаючись на відсутність швидких для транспортування, а також на те, що хворобу можна вилікувати на місці. Про це повідомили родичі хворої в коментарі ЗМІ, передають Патріоти України.

Як повідомляється, жінка була госпіталізована 17 березня в лікарні міста Монастириська, де їй діагностували двосторонню пневмонію. Через пару днів її стан погіршився і її перевели в реанімаційне відділення і підключили до апарату штучної вентиляції легенів.
"До п'ятниці її стан взагалі не поліпшувався, і сім'я попросила госпіталізувати в м.Тернопіль або викликати бригаду з Тернополя. Увечері приїхав обласний інфекціоніст. Він сказав, що Тернопіль відмовляється приймати. І після того, як її оглянули, сказали що такі захворювання лікуються на місці, а навіть якби Тернопіль погодився прийняти, то у них немає настільки сильного обладнання в швидких, щоб доставити. Стан здоров'я її так і не покращився. В неділю ми знову попросили викликати бригаду з Тернополя, щоб хоча б чимось допомогти. Приїхали після обіду, повторно оглянули, сказали, що у них немає необхідної швидкої для такого транспортування", - говорять родичі.
Через деякий час родичі знайшли швидку з необхідним обладнанням, проте в місті відмовилися приймати. Чергове прохання про переведення до Тернополя вже після офіційного діагнозу COVID-19 також не було прийнято. За словами родичів, бригада лікарів з Тернополя зазначила, що її хвороба може бути вилікувана на місці. У той же час, 25 березня стан жінки, як зазначають родичі, покращився, вона вже почала поступово знімати маску і дихати самостійно, а також вставати з ліжка і ходити.
Як зазначається, журналістам не вдалося додзвонитися до місцевої лікарні Монастириська. В інфекційному відділенні міської лікарні швидкої допомоги Тернополя порадили за коментарем звернутися до головного лікаря, який перебував на нараді. У той же час лікарі з самого міста, які вже знають про цю проблему, зазначають, що важливим є питання можливої транспортабельности пацієнта, і якщо існують ризики, що хворого не зможуть успішно перевезти з однієї лікарні в іншу, то лікарі майже ніколи не дадуть на це згоди, незважаючи на прохання родичів.
Крім цього сам новий голова Тернопільської ОДА Володимир Труш зазначив, що хворих з підозрою на зараження новим коронавірусом НЕ будуть везти до обласного центру, а лікуватимуть в районних лікарнях.
Джерело: ТСН.ua

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...

Через новий закон про мобілізацію? Українці почали масово дарувати авто - МВС розкрило статистику

середа, 24 квітень 2024, 18:22

У квітні в сервісних центрах МВС спостерігається значне збільшення кількості реєстраційних процедур. З початку місяця було оформлено 110 997 заяв за договорами купівлі-продажу. Також останнім часом значно збільшилась кількість перереєстрацій автотрансп...