Могли підмішати отруту: У США за загадкових обставин померли двоє молодих українців

В американському місті Чикаго померли двоє українців: 20-річний Павло Питлюк і 21-річний Віталій Кіяшко. Крім цього, 21-річна українка Ельвіра Федоришин перебуває в реанімації. Всі троє є вихідцями з Івано-Франківської області,передають Патріоти України.

Про це в Instagram повідомив Олег Бенюк – однокласник і друг дитинства Павла Питлюка. Він також організував збір коштів для перевезення тіла українця в Україну для поховання. Потрібно 25 тисяч доларів.

"Друзі, сталося велике горе. Мій однокласник Павло Питлюк загинув в Америці, а саме в Чикаго. Було скоєне навмисне отруєння. Хараз тіло потрібно перевезти в Україну. На це потрібно зібрати кошти – ціна перевезення орієнтовно 25 000 доларів. Це захмарні кошти, але Павла потрібно повернути додому", – написав Олег Бенюк.

Він повідомив, що трагедія сталася ввечері 17 серпня. Молоді люди постраждали внаслідок "навмисного отруєння". "Їх було знайдено на вулиці в Downtown o 6:45 ранку. За ходом слідства зрозуміло, що там вони познайомились з дівчиною, яку наразі не можуть знайти. Там їм і підмішали якусь отруту, потім їх пограбували, не залишивши ні документів, ні кредитних карток при них", – пише Бенюк.

Він зазначає, що лікарі та судмедексперти досі не можуть визначити, що за речовину підсипали українцям. "Зі слів лікарів, які зараз активно борються за життя Ельвіри – в тілі не виявлено ні алкоголю, ні наркотичних речовин, відповідно це може бути якась нова синтетична речовина дуже сильної дії", – ділиться Олег Бенюк. Він також повідомив, що Віталій Кіяшко буде похоронений в Чикаго, а тіло Павла Питлюка в Україні чекають батьки і молодша сестра.

Це варто знати! Що треба нести на цвинтар у поминальні дні і чи можна брати їжу і алкоголь

середа, 8 травень 2024, 10:45

Через тиждень після найбільшого християнського свята Великодня починаються поминальні дні. Уцей час віряни відвідують своїх померлих близьких на кладовищі та вшановують їх. Однак не всі знають, з чим саме потрібно приходити на цвинтар. Тому священник П...

Росія атакувала енергооб’єкти у шести областях України - ввечері можливі обмеження споживання

середа, 8 травень 2024, 10:30

Ворог атакував об’єкти енергетичної інфраструктури у 6 областях. У вечірні години можливе застосування обмеження споживання електроенергії. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України. "Ворог масовано атакував об’єкти генерації та пере...