Науковці відтворили зіткнення Землі з давньою планетою розміром з Марс​, в результаті чого утворився Місяць (відео)

За найбільш поширеною теорією Місяць виник 4,6 млрд років тому в результаті зіткнення Землі з гіпотетичним небесним тілом, котре отримало назву Тейа

Фахівці Даремського університету за допомогою комп'ютерного моделювання показали, як міг з'явитися Місяць, повідомляють Патріоти України з посиланням на порталі Oxford Academic.

Астрономи впевнені, що Землю атакував об'єкт розміром з Марс під назвою Тейя приблизно 4,6 млрд років тому. А Місяць сформувався з уламків після зіткнення.

За розрахунками експертів, саме швидкість Тейї, кут удару і швидкість обертання тіла при польоті вплинули на зіткнення з нашою планетою і кінцеве формування Місяця. І за допомогою певних даних було змодельовано зіткнення Тейї із Землею і утворення Місяця.

В ході моделювання був перевірений ефект зіткнення від удару Тейї, в результаті якого вийшов супутник з масою приблизно 80% Місяця. А якщо врахувати, що об'єкт обертався перед ударом, то це призвело до того, що другий Місяць опинився на орбіті навколо Землі.

Більш того, як розповідають вчені, деякі з вивчених зіткнень привели до того, що рання Земля і Тейя злилися в одне ціле, в той час як інші показали просто ковзаючий удар між тілами.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...