Назвали Куртом: Вчені зі США успішно клонували коня Пржевальського (відео)

Коні Пржевальського - не єдиний вид, який компанія намагається відродити за допомогою біотехнологій.

У США вчені вперше успішно клонували коня Пржевальського, який знаходиться під загрозою зникнення. Про це повідомляє Time, передають Патріоти України.

Лоша з’явилося на світ 6 серпня в зоопарку Сан-Дієго. Для його клонування використовували заморожені в 1980 році клітини британського жеребця, який народився в 1975 році. Новонародженого лоша назвали Куртом в честь генетика Курта Беніршке.

Коли лоша стане дорослішим, його перевезуть до сафарі-парку зоопарку Сан-Дієго. Там його інтегрують у племінне стадо коней його виду. Зазначається, що коні Пржевальського знаходяться в «критичному стані». Вони вважаються останнім видом «по-справжньому диких коней» і є «далекими родичами» сучасних домашніх коней.

Коні Пржевальського - не єдиний вид, який компанія намагається відродити за допомогою біотехнологій. Зараз група працює над клонуванням шести тварин, в тому числі шерстистого мамонта, який вимер 4 тис. років тому.

Що буде із субсидією, якщо дружина з дітьми за кордоном, а чоловік залишився в Україні

понеділок, 29 квітень 2024, 9:55

Нерідко українські сім'ї стикаються з питанням: що буде із субсидією, якщо дружина і дитина за кордоном, а чоловік залишився, передають Патріоти України. У Пенсійному фонді пояснили, що до складу домогосподарства включаються всі особи, які зареєстров...

Помер колишній головний тренер збірної України з футболу Михайло Фоменко

понеділок, 29 квітень 2024, 9:50

Михайло Фоменко був головним тренером національної збірної України у 2012—2016 роках.