Однак провину не визнає: Підозрювана у розтраті чиновниця повернула до бюджету Харкова 1,7 млн грн

Колишня чиновниця Харківської міської ради напередодні обрання міри запобіжного заходу перерахувала понад половину суми з тих, які були витрачені з бюджету начебто на допомогу ЗСУ, на рахунки Держказначейства. Проте це не означає, що вона визнає свою провину або згодна з оголошеною підозрою. Про це повідомив захисник Вікторії Грецької-Миргородської під час судового засідання, передають Патріоти України.

Але внесення зазначеної суми могло вплинути на рішення судді при обранні запобіжного заходу. "Вона не визнає вини, але вона мати двох дітей. І розуміючи резонансність цієї справи, що суддя може керуватися не законом, а резонансністю справи, може обрати тримання під вартою. Для того, щоб знизити градус у цій справі, вона вирішила внести", — зазначив Євген Самойлов.

Грецька-Миргородська відмовилась коментувати справу журналістам. Суддя Московського районного суду обрав обом підозюбваним запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Начальник СУ ГУ Нацполіції Харківщини Сергій Болвінов повідомив, що майно підозрюваних арештували. "Обидва фігуранти вже під домашнім арештом. А чиновниця таки повернула на рахунок казначейства гроші, загальна сума – 1,7 мільйона гривень. Також під арештом автомобілі та майно підозрюваних. Ми працюємо над цією справою за оперативним супроводом СБУ, процесуальним керівництвом прокуратури і наполягали для обох на триманні під вартою на час слідства", - написав Болвінов.

Джерело: KHARKIV Today

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...