Олімпійська сім'я України зазнала тяжкої втрати: Померла знаменита гімнастка

Померла українська гімнастка, дворазова олімпійська чемпіонка Ніна Бочарова. Про втрату, якої зазнав український спорт, повідомили в пресслужбі Національного олімпійського комітету, зазначають Патріоти України.

"Олімпійська сім'я України зазнала тяжкої втрати. На 96-му році перестало битися серце легенди українського спорту, видатної олімпійської чемпіонки, уславленої спортивної гімнастки Ніни Бочарової. Важко переоцінити внесок Ніни Антонівни в розвиток гімнастики та всього олімпійського руху. В історію світового олімпізму ім'я цієї тендітної, але неперевершеної спортсменки назавжди вписано золотими буквами", - йдеться в повідомленні.

Ніна Антонівна народилася 24 вересня 1924-го в селі Супрунівка під Полтавою. 1948 року закінчила Київський інститут фізичної культури і спорту. 1949-го здобула титул абсолютної чемпіонки СРСР. За 3 роки - стала зіркою Олімпіади в Гельсінкі. Тоді Ніна Бочарова завоювала 5 олімпійських медалей. Серед них 3 срібних та 2 золоті - у вправах на колоді та командне "золото" зі збірною СРСР. 1954-го українська гімнастка здобула титул чемпіонки світу.

Серед інших видатних здобутків Ніни Антонівни - винайдення гімнастичної вправи "шпагат на брусах", яку до неї ніхто не виконував.

Ніна Бочарова - повний кавалер ордена княгині Ольги, має медалі "Ветеран праці" (1979) та "В пам'ять 1500-річчя Києва", орден НОК України (2012), нагороду "Спортивна слава України".

Президент НОК України Сергій Бубка від імені усієї олімпійської родини висловив співчуття близьким, друзям і колегам Ніни Антонівни.

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...