Папа Римський збентежив вірян дивною поведінкою (відео)

Хтось вирішив, що 82-річний Франциск таким чином вирішив проявити скромність, але підкреслив, що це була не найкраща ідея.
Папа Римський здивував поведінкою. Фото: скріншот з відео.

У мережі з'явилося відео, яке шокувало багатьох католиків. Як повідомляє видання The Sun, кадри були зняті в Лоретській базиліці в містечку Лорето поблизу Анкони, передають Патріоти України.

Після закінчення служби парафіяни по черзі підходили до Франциску і, щоб висловити повагу чолі Ватикану, намагалися за традицією поцілувати папський перстень. Але понтифік кожного разу відсмикував руку.

У соцмережах багато хто визнав поведінку Франциска дивною і неввічливою. «Це нагадувало якийсь розіграш», «Йому слід було просто сказати присутнім з самого початку, щоб вони не цілували перстень. Дуже грубо», «Треба було змінити протокол, а не принижувати людей», - писали користувачі мережі.

Хтось вирішив, що 82-річний Франциск таким чином вирішив проявити скромність, але підкреслив, що це була не найкраща ідея, так як мова йде не тільки про особу самого понтифіка, а й про те, що він уособлює собою церкву. Один з католицьких священиків написав в своєму блозі, що це частина ритуалу і спосіб вшанувати Ісуса Христа, тому поведінку Папи Римського він назвав «зухвалим занепокоєнням».

На папському персні (іменований також кільцем рибалки) - зображений апостол Петро, який закидає рибальську сітку з човна. З часів Середньовіччя зберігається традиція, за якою кожен відвідувач Папи повинен прикластися губами до кільця на знак своєї покори його волі.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...