Під неусипним наглядом: В Україні за переміщенням диких зубрів спостерігатимуть за допомогою інноваційних чіпів

Цей проект пілотний і вперше буде впроваджений на території України саме на Львівщині.

В Україні почнуть застосовувати нові інноваційні ошийники (чіпи) для відслідковування переміщення диких тварин. У першу чергу вони будуть використовуватися для слідкування за зубрами у Бродівському районі в державному підприємстві «Мисливське господарство «Стир», що на Львівщині. Про це повідомляє прес-служба Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, повідомляють Патріоти України.

З наступного року новітні ошийники будуть доставлені до мисливського господарства і почнеться копітка робота щодо надягання ошийників на зубрів. Після того, як зубри будуть з чіпами, через спеціальну Інтернет-програму спеціалісти зможуть відстежувати переміщення зубрів. Такі інновації дадуть можливість спеціалістам господарства своєчасно реагувати на те, щоби не допустити виходу зубрів за межі господарства, щоби вчасно застерегти і не допустити їх на сільгоспкультури щоб не завдали значної шкоди сільському господарству, особливо приватному сектору тощо.

Цей проект пілотний і вперше буде впроваджений на території України саме на Львівщині. Кошти на реалізацію проекту виділені з міжнародних фондів охорони природи. На Львівщині існують найчисельніші популяції зубрів двох ліній: біловезька та біловезька – кавказька. Обидві субпопуляції репродуктивні і нормально розвиваються. Загальна чисельність 114 особин – найбільше в Україні.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...