Під загрозою може опинитися хто завгодно: Як відключити функцію стеження в Telegram

Ні для кого не буде одкровенням, що в сучасному цифровому світі не залишається нічого суто особистого. І навіть популярні месенджери, якими ми користуємося для спілкування з близькими людьми, і де ділимося потаємним, збирають про нас дані й не захищають їх гідним чином, передають Патріоти України.

Одним з таких є Telegram, що став з початку повномасштабного вторгнення РФ новою повсякденною звичкою для українців. Мало хто знає, але в мобільній версії месенджера діє функція, яка дозволяє встановити місце розташування людини з точністю до метра. Розповідаємо, як її відключити.

Телеграм стежить за вами – яку функцію відключити

Йдеться про функцію під назвою "Люди поруч", яка показує користувачів, що знаходяться поблизу, і досить точну відстань до них. Попри те, що номер телефону користувача при цьому залишається прихованим, він сам того не усвідомлюючи публікує свою домашню адресу в Інтернеті.

Експерти кажуть, що зловмисники за допомогою даного функціоналу змогли створити повноцінний скрипт, що дозволяє визначити точне місце розташування всіх користувачів Telegram, які активували функцію, в обраній зоні.

До речі, в самому Telegram цю вразливість такою не визнали. За їх словами, користувачі свідомо погоджуються на передачу своєї геолокації, активуючи функцію. Зате месенджер Line, який мав аналогічну функцію, фактично відразу відключив її після звернення фахівців.

Як відключити функцію Люди поруч в телеграмі

Щоб відключити відображення свого профілю, потрібно перейти в мобільній версії месенджера в "Контакти" → "Знайти людей поруч".

Відключити відображення профілю можна в будь-який момент, натиснувши на кнопку "Не показувати мене" на головній сторінці профілю. Також, щоб уникнути зайвих ризиків не дозволяйте цій функції доступ до своєї геопозиції.


Став героєм своєї команди: Український воротар забив неймовірний гол ударом через усе поле (відео)

субота, 4 травень 2024, 22:55

У рамках молодіжної першості ліги штату Паранаенсе місцевий Атлетіко Паранаенсе U-20 переграв однолітків із Парани (3:2). У складі Атлетіко всю гру відіграв український голкіпер Максим Воронов, передають Патріоти України. Воротар став героєм своєї кома...

Суд покарав українця, який скаржився на викрадення, залякування та шантаж з боку ТЦК

субота, 4 травень 2024, 21:45

Українець мав звання рядового, пройшов військово-лікарську комісію і отримав повідомлення про прибуття у військову частину. Однак чоловік замість того, щоб стати до лав ЗСУ, пішов у місцеве відділення Державного бюро розслідування (ДБР), щоб подати ска...