Поганий настрій може виявитися корисним: Вчені розповіли чому

​Депресія чи біполярний розлад – це серйозні захворювання, які вимагають лікування. Але короткі періоди поганого настрою є цілком нормальною частиною життя людини.

Коли людина переживає помірні негативні емоції, які можуть бути викликані різними повсякденними негативними ситуаціями – цей стан супроводжується поганим настроєм. Але, як правило, люди не усвідомлюють, що саме є джерелом поганого настрою, повідомляють Патріоти України із посиланням на huffington post.

Користь від поганого настрою

Поліпшення пам'яті

Люди з високою реактивністю, тобто, які схильні до поганого настрою, краще проходять тести на пам'ять. Було висловлено припущення від канадських вчених, що деякі наші навички мислення можуть дійсно виграти від поганого настрою, тому що поганий настрій спонукає нас до аналітичного мислення, вимагаючи приділяти більше уваги деталям.

Посилення креативності

Дослідники вважають, що є наукове пояснення стереотипного образу змученого художника, як і ідеї про те, що великі шедеври мистецтва частіше народжуються з негативних емоцій.

У деяких випадках сильні негативні емоції можуть створити потужну саморефлексію і посидючість, що веде до посилення креативності. Тому наступного разу, коли ви опинитеся в депресії, спробуйте скористатися цією можливістю, щоб, наприклад, почати писати або малювати.

Адекватніше судження

У нашому мозку негативні емоції пов'язані з наявністю загрози, що сприяє підвищеній уважності до нашого оточення, тобто змушує нас в ході спілкування приділяти більше уваги соціальним сигналам, мові тіла і т. ін. Цей ефект може допомогти вам краще зрозуміти чиїсь наміри та дії, а також зауважити, що хтось намагається обдурити вас.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...