Поласувала на свою голову: Після вживання модної японської страви в жінки в горлі оселився... хробак (фото)

25-річна дівчина прийшла в лікарню зі скаргами на біль у горлі. Це виявилася не застуда.

Сашимі (японська страва з сирої риби) порівняно часто стає джерелом паразитів. Новий випадок такого зараження, можна назвати незвичайним, зазначають Патріоти України.

В The American Journal of Tropical Medicine and Hygiene японські вчені описали клінічний випадок 25-річної дівчини. Вона звернулася в Міжнародну лікарню ім. св. Люка (St. Luke's International Hospital) в Токіо за медичною допомогою з приводу болю в горлі з правого боку протягом п'яти днів.

Хробак у горлі

Розпитавши пацієнтку, лікарі дізналися, що п'ять днів тому вона їла сашимі. Лікарі не виявили у дівчини інших застудних симптомів. Але при огляді знайшли в її правій піднебінній мигдалині "чорного рухомого хробака". Він був довжиною 38 міліметрів і діаметром 1 міліметр.

Проведення аналізів підтвердила, що це рідкісний морський круглий хробак Pseudoterranova azarasi. Це була личинка на четвертій стадії розвитку. Знайдений черв'як належати до сімейства Anisakidae. Зазвичай прояви хвороб, які викликають ці черв'яки, пов'язані з ураженням шлунково-кишкового тракту. Описаний вченими новий випадок можна назвати нетиповим.

Вчені підкреслюють, що популярність сашимі і суші в усьому світі зростає, паралельно продовжує збільшуватися поширеність пов'язаних з ними паразитарних заражень.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...