Раді пропонують розширити коло військових, які щомісяця отримуватимуть додаткові виплати

Народний депутат Олексій Гончаренко подав законопроєкт, який розширює коло військових, яким має зберігатись грошове забезпечення за попередньою посадою та встановлюється щомісячна додаткова виплата. Про це він повідомив у Telegram, передають Патріоти України.

«Військовим після звільнення з посад у звʼязку зі скороченням, а також після поранення у звʼязку з несенням військової служби, мають нараховуватись виплати. Подав у Раду законопроєкт № 10210, який розширює коло військових, яким має зберігатись грошове забезпечення за попередньою посадою та встановлюється щомісячна додаткова виплата.

Зараз є велика проблема з неотриманням виплат для деяких категорій військових. Наразі гроші не нараховують тим, хто отримав поранення у звʼязку з несенням військової служби, але при цьому вони не перебувають в зоні бойових дій. Також для визнаних непридатними зі зняттям з військового обліку виплата у розмірі 20 100 грн на час вирішення питання про звільнення не передбачена», — повідомив Гончаренко.

За його словами, додаткову винагороду або збереження грошового забезпечення за попередньою посадою не отримують військові, які перебувають у розпорядженні командира після звільнення від посад у зв’язку з розформуванням (реформуванням) військової частини, або скорочення штатних посад, або відсутністю посад на які є можливість призначати військовослужбовців.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...