Річниця придушення "Празької весни": Чехи проводять флешмоб, надсилаючи на підтримку України по 1968 крон

У ніч з 20 на 21 серпня до Чехословаччини вторглися 200 000 карателів СРСР та сателітів з Варшавського договору, котрі поклали край політичному лібералізму в Чехословацькій Соціалістичній Республіці.

Громадяни Чехії переказують на допомогу Україні суми у 1968 крон, нагадуючи таким чином про вторгнення радянських військ у Чехословаччину в 1968 році. Про це повідомило посольство України в Чехії, передають Патріоти України.

"У ці дні на благодійний рахунок посольства на підтримку української армії (https://supportukraine.cz/) надходять десятки платежів від чеських друзів на суму "1968". Дякуємо дуже!", - йдеться у повідомленні.

У неділю в Празі відбудеться благодійний концерт під назвою NeverMore 68, який проведе паралель між окупацією Чехословаччини в серпні 1968 року та російським вторгненням в Україну в 2022 році.

Головною зіркою вечора буде український інді-рок гурт Brunettes Shoot Blondes, члени якого вступили до лав територіальної оборони.Нагадаємо, у парламенті Чехії підтримали ідею припинення видачі віз росіянам країнами ЄС.

Побито рекорди: У Києві квітень став одним з найтепліших за останні 144 роки

середа, 1 травень 2024, 17:38

Середньомісячна температура повітря у квітні у столиці України склала 12,8 °С. Це вище кліматичної норми на 2,8 °С. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського, передають Патріоти України. "За даними спостережень мет...

Замість живої людини - аватар: У МЗС незвична ШІ-представниця (відео)

середа, 1 травень 2024, 16:56

Міністерство закордонних справ України вперше в історії створило з використанням технологій штучного інтелекту цифрову особу, яка офіційно коментуватиме консульську інформацію для ЗМІ. Про це повідомляє прессслужба відомства, передають Патріоти України...