Роблять із легень корови: У Росії заявили про нові ліки від COVID-19


Російський препарат сурфактант-БЛ, який учені створили з легенів великої рогатої худоби для лікування важких уражень легенів, нібито виявився ефективним і за нового типу коронавірусу. Застосування цих ліків у разі важких форм COVID-19 нібито знижує смертність уп'ятеро. Про це повідомляють "Известия" з посиланням на інформацію розробника Олега Розенберга, передають Патріоти України.

За його словами, за середньосвітовою практикою від коронавірусної інфекції помирать 80% важких пацієнтів, тоді як сурфактант-БЛ допомагає знизити летальність у разі цього захворювання на 14,3%.

"Хворі, яких лікують сурфактантом, достовірно рідше переводяться в реанімацію на ШВЛ, і летальність серед них у три-п'ять разів нижча", – заявив Розенберг.

Водночас російський учений уточнив, що поки лікування препаратом із легень великої рогатої худоби отримали тільки 120 пацієнтів, тому дані про його застосування лише збираються.

"У групі з 28 пацієнтів із важким перебігом інфекції COVID-19, які отримували терапію сурфактантом, 24 одужали", – сказав завідувач науково-дослідної лабораторії анестезіології та реаніматології НМІЦ ім. В.А. Алмазова Андрій Баутін.

Зазначається, що препарат пацієнтам вводили шляхом інгаляцій два рази на день, процедура займає пів години. Російські ЗМІ запевняють, що ефективність сурфактанту-БЛ у разі коронавірусу підтверджують і лікарі з клінік Петербурга, Москви, Тюмені, Сиктивкара. За їхніми словами, хворі відчувають покращення одразу після інгаляцій таким препаратом.

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...