Робили селфі: Натовп перехожих стояв на мосту і дивився, як чоловік тоне (фото)

У Великій Британії натовп зібрався подивитися, як людина ледь не потонула, впавши в річку глибиною 30 футів, і ніхто з них не спробував їй допомогти. Про це пише The Telegraph, передають Патріоти України.

За непідтвердженими повідомленнями в соціальних мережах, деякі люди робили селфі під час інциденту. Чоловік упав у річку Оуз за готелем Radisson поруч із мостом Оуз у Йорку в четвер удень.

"На мосту Оуз і прилеглих пішохідних доріжках зібрався натовп перехожих, які спостерігали за тим, як чоловік намагається утримати голову над водою, водночас не було жодних видимих спроб кинути йому рятувальний круг", — заявив представник поліції Північного Йоркшира.

За словами співробітників правоохоронних органів, у радіусі 50 метрів перебували два рятувальні кола. Один із них був кинутий чоловікові, коли на місце події прибули офіцери поліції.

Чоловіка врятували за допомогою пожежно-рятувальної служби Північного Йоркшира і рятувального човна York Rescue Boat. На березі річки медики надали йому першу допомогу. Британець, ім'я якого не називають, зараз перебуває в лікарні на відновленні.

Річка Оуз у Великій Британії, річка, чоловік тонув, стояли дивилися як чоловік тоне, кинули рятувальний круг, рятувальники, перехожі, врятували чоловіка

Ця історія викликала справжній переполох у соцмережах. Багато людей не могли повірити, що очевидці ситуації не надали чоловікові допомогу.

"Я проїжджав повз і побачив метушню, хтось сказав нам, що у воді перебуває хлопець. На тлі всього цього люди робили селфі. Не можу підібрати слів", — написав один чоловік.

Після цього приголомшливого інциденту пожежна служба Північного Йоркшира нагадала про те, як користуватися рятувальним колом, і закликає громадськість бути сміливішими в подібних випадках.

"Завжди варто запам'ятати розташування рятувальних кругів на місцевій річці на випадок, якщо вам знадобиться допомогти комусь, хто потрапив у біду. Плавучі засоби дають змогу зробити це з мінімальною небезпекою для себе, що також важливо. Ці життєво важливі секунди можуть зіграти вирішальну роль", — сказав сержант Тобі Горвуд, який допомагав у порятунку чоловіка.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...