Сердечники вже схопилися за серце? У Румунії групу лікарів підозрюють у використанні імплантів з мертвих тіл

Правоохоронці Румунії в суботу порушили кримінальне провадження щодо п’ятьох лікарів, яких підозрюють у повторному використанні медичних імплантів, вилучених із тіл мертвих людей. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на румунський телеканал Pro TV.

За даними правоохоронців, діяльність групи лікарів координував кардіолог Дан Теслояну з лікарні в місті Ясси. Стверджується, що з 2017 по серпень 2022 року він імплантував 238 кардіостимуляторів, "вилучених з трупів або джерело походження яких невідоме".

"З доказів, представлених у справі, з'ясувалося, що обвинувачений керував мережею медичних працівників, які постачали йому імплантовані кардіологічні пристрої, зокрема вилучені у померлих пацієнтів, без дотримання положень законодавства та без згоди відповідних осіб або їхніх родичів перед їхньою смертю", – йдеться в повідомленні румунської прокуратури.

Теслояну своїми діями порушував законодавство Румунії, оскільки воно забороняє повторне використання кардіостимуляторів; крім того, це здійснювалось без реєстрації імплантів у лікарні, де він працював, тож невідомо, чи були вони стерилізовані належним чином.

Крім того, значна частина імплантів, які встановлював чоловік, "не були необхідними, а здійснювалися або шляхом запису фіктивних діагнозів, або шляхом попередньої рекомендації препаратів, які могли викликати реакції, що призводять до специфічних симптомів".

У суботу суд Бухареста арештував Теслояну на 30 днів. Решті чотирьом лікарям і чотирьом пацієнтам, що фігурують у справі, інкримінують хабарництво – отримання "різних сум грошей у вигляді хабарів за виконану ними роботу". Під час обшуків у фігурантів були вилучені імпланти й великі суми грошей готівкою.

Прокурор виніс постанову про застосування до одного з лікарів судового нагляду строком на 60 днів із зобов'язанням припинити лікарську практику.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...