Шанс гідно попрощатися: Медсестра розповіла про дивний "феномен", котрий трапляється з пацієнтами перед смертю

Працівниця хоспісу запевняє, що стикалася з таким явищем протягом усієї кар’єри й намагається попереджати близьких пацієнтів. Її колега поділилась, що вбачає у цьому шанс попрощатися.

Медсестра хоспісу розповіла про феномен удаваного одуження, який стається з людьми перед тим, як ті підуть з життя. Деталями поділились у виданні BirminghamLive.

Джулі МакФадден розповіла, що упродовж усієї своєї кар’єри стикалася з "феноменом". Вона працювала у відділеннях паліативної та інтенсивної терапії, і це викликало у людей емоційну реакцію. Неочікуване явище підтверджували й ті, кому вдалося після смерті на короткий час повернутись до життя. Вони ділились, що в цей час їх охоплювало відчуття миру та спокою.

"Ось одне явище, яке відбувається під час процесу смерті та вмирання, яке медичні працівники, як і я, не можуть пояснити", — підкреслила МакФадден.

З її слів, коли хтось дійсно хворий та помирає протягом кількох днів, пацієнт може раптово стати "кращим".

"Це може проявлятися по-різному, але часто вони раптово їдять, раптово починають говорити, можливо, навіть ходити", — розповіла медсестра.

Люди починають поводитись як до хвороби. Зокрема, вони можуть сміятись та жартувати.

"Але потім зазвичай вони помирають протягом кількох днів після цього, іноді навіть тієї ночі. І це трапляється, мабуть, з третиною наших пацієнтів хоспісу, тому це трапляється досить часто", — зазначила МакФадден.

Вона пояснила, що медики намагаються попередити родичів про цей "феномен" завчасно. Якщо близькі не знають про це явище, після несподіваної смерті вони можуть відчути спустошення.

Інша медсестра розповіла, що вважає це способом природи дати хворим час на те, щоб попрощатися з сім’єю, насолодитися останніми днями або завершити свої справи.

"Так! Мій чоловік сів на газонокосарку і скосив для мене "Я люблю тебе" на газоні. Він помер через 3 дні", — поділилась жінка, яка стала свідком цього "феномену".

"Це дно": "Ліга сміху" оскандалилася жартом про потопельників у Тисі, українці обурені

понеділок, 20 травень 2024, 6:38

Українські коміки знову опинилися у центрі скандалу. Цього разу оскандалилися гумористи "Ліги сміху". Вони пожартували про ухилянтів у Тисі. Так, у скандальному виступі команди «Фам Фаталь» комік робить дівчині комплімент, говорячи наступне: «Я тону у ...

Посилення мобілізації в Україні: Ось кому з жінок потрібно сходити у ТЦК після вступу в силу нового закону 18 травня

понеділок, 20 травень 2024, 6:24

18 травня в Україні набрав чинності новий закон про мобілізацію. Згідно з ним військовозобов’язані мають 60 днів на те, щоб оновити дані у ТЦК. Оновити свої військово-облікові дані або встати на облік з 18 травня мають жінки, які мають медичну та фарма...