Субпродукт, який мало хто їсть: 111-річний австралієць розкрив секрет свого довголіття

Фермер з Квінсленда відсвяткував 111-річчя і став найстарішим чоловіком в Австралії. В інтерв'ю ABC News він пояснив секрет свого довголіття простим життям і курячими мізками, передають Патріоти України.

Декстер Крюгер народився 13 січня 1910 року, до появи телефонів і холодильників. На його вік випали дві світові війни, руйнівні посухи і пандемії, але праця завжди відволікала його від важких думок. Аж до середини 90-х Крюгер працював як ветеринарний лікар і фермер, доглядаючи за стадом корів і коней.

Зараз чоловік живе у будинку для літніх людей і дивує персонал своїм гострим розумом. "Він, напевно, один із найрозумніших жителів тут. У нього приголомшлива пам'ять, - каже менеджер установи Мелані Калверт. - Стан його здоров'я краще, ніж у багатьох мешканців будинку у віці 80-90 років. А ще він стійкий перед обличчям незгод - у нього позитивний настрій, який підтримує його. Він ставить перед собою мету писати книгу".

Своє довге життя Дестер Крюгер пояснює правильним харчуванням, активністю і працею на свіжому повітрі. Також він ніколи не був затятим курцем і не зловживав алкоголем. "Я жив дуже близько до природи і їв в основному те, що вирощував у саду або на фермі, - розповів він. - Секрет мого довголіття? Курячі мізки. Ви знаєте, у курчат є голова і в ній трохи мізків. Це чудове ласощі" .

Літній австралієць досі кожен день робить зарядку, відпочиває на вулиці і працює над автобіографією. Він також цікавиться новинами, і сучасний світ не викликає у нього захоплення.

"Я не думаю, що [сьогоднішній світ] став краще. Люди незадоволені. У них занадто багато боргів... У світі забагато грошей, які витрачають на сміття. Люди дійсно занадто багато їдять, чим заганяють себе в могилу, - розмірковує він. - Поки ми не отримали всі ці комп'ютеризовані технології, життя було набагато більше розслабленим".

74-річний син Крюгера Грег сказав, що хоча дієта його батька включала сіль, цукор і жир, вона була збалансованою. Також він був справді щасливий у шлюбі, любив працювати і насолоджувався компанією своїх коней і корів. "Його організм не зношувався, намагаючись переробити нездорову їжу. У нього ніколи не було зайвої ваги, і він завжди був активний", - сказав він.

Зараз Декстер Крюгер націлився відсвяткувати свій 112-й день народження, а потім - стати найстарішою людиною в Австралії. Поки цей титул утримує Крістіна Кок, яка померла в 2002 році у віці 114 років і 148 днів. "Я хотів би дожити до того часу, поки мені не стане занадто важко жити, - сказав Крюгер. - Я вже пройшов третину шляху до своїх 112 років, і це хороший старт".

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...