Світ ближче до катастрофи, ніж будь-коли: Годинник Судного дня перевели через війну в Україні

Годинник Судного дня перевели на 10 секунд. Тепер світ ще ближче до глобальної катастрофи, а також ближче, ніж будь-коли, інформують Патріоти України.

Експерти Бюлетеня вчених-атомників, що керують Годинником Судного дня, пояснили, що символічний годинник переведений в основному через вторгнення Росії в Україну. "Злегка завуальовані погрози Росії застосувати ядерну зброю нагадують світу про те, що ескалація конфлікту – випадково, навмисно або за прорахунком – являє собою жахливий ризик. Імовірність того, що конфлікт може вийти з-під чийогось контролю, залишається високою", – вважають експерти.

Рейчел Бронсон, президент і головний виконавчий директор Бюлетеня вчених-атомників, закликала США, НАТО і Україну "повернути час назад". "90 секунд до півночі – це найближчий час до півночі, який годинник коли-небудь показував, і наші експерти не приймають це рішення легковажно. У уряду США, союзників по НАТО і України є безліч каналів для діалогу. Ми закликаємо лідерів вивчити всі їхні можливості повною мірою, щоб повернути час назад", - сказала Бронсон.

Експерти також зауважують, що ядерний договір між РФ і США залишається під загрозою. Вказали вони і на значне розширення ядерного потенціалу Китаю, посилення Північною Кореєю випробувань ракет середньої і більшої дальності, збільшення можливостей Ірану зі збагачення урану і розвиток Індії свого арсеналу зброї. Крім того. факторами, що впливають на рішення перевести годинник, стали:

  • кліматична криза та викиди вуглекислого газу;
  • кількість біологічних загроз, таких як COVID-19, що зростає:
  • дезінформація;
  • проривні технології.

Годинник Судного дня - що це

Годинник Судного дня були створені в 1947 році експертами Бюлетеня вчених-атомників, які працювали над Манхеттенським проектом з розробки та створення першої атомної бомби. Вони встановили годинник як спосіб просто показати, наскільки велика небезпека для Землі і людства. За задумом, коли годинник покаже опівночі, настане апокаліпсис.

У 2018 і 2019 роках Годинник Судного дня знаходилися на позначці 2 хвилини до півночі. У 2020 році стрілки перевели вперед на 20 секунд, вони стали показувати 100 секунд до ядерної півночі. У такому ж становищі стрілки залишалися і в 2021 році, вже тоді експерти бюлетеня вчених-атомників підкреслювали, що "Україна залишається потенційною гарячою точкою, а розгортання російських військ на кордоні з Україною посилює повсякденну напруженість".

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...