Світ ближче до катастрофи, ніж будь-коли: Годинник Судного дня перевели через війну в Україні

Годинник Судного дня перевели на 10 секунд. Тепер світ ще ближче до глобальної катастрофи, а також ближче, ніж будь-коли, інформують Патріоти України.

Експерти Бюлетеня вчених-атомників, що керують Годинником Судного дня, пояснили, що символічний годинник переведений в основному через вторгнення Росії в Україну. "Злегка завуальовані погрози Росії застосувати ядерну зброю нагадують світу про те, що ескалація конфлікту – випадково, навмисно або за прорахунком – являє собою жахливий ризик. Імовірність того, що конфлікт може вийти з-під чийогось контролю, залишається високою", – вважають експерти.

Рейчел Бронсон, президент і головний виконавчий директор Бюлетеня вчених-атомників, закликала США, НАТО і Україну "повернути час назад". "90 секунд до півночі – це найближчий час до півночі, який годинник коли-небудь показував, і наші експерти не приймають це рішення легковажно. У уряду США, союзників по НАТО і України є безліч каналів для діалогу. Ми закликаємо лідерів вивчити всі їхні можливості повною мірою, щоб повернути час назад", - сказала Бронсон.

Експерти також зауважують, що ядерний договір між РФ і США залишається під загрозою. Вказали вони і на значне розширення ядерного потенціалу Китаю, посилення Північною Кореєю випробувань ракет середньої і більшої дальності, збільшення можливостей Ірану зі збагачення урану і розвиток Індії свого арсеналу зброї. Крім того. факторами, що впливають на рішення перевести годинник, стали:

  • кліматична криза та викиди вуглекислого газу;
  • кількість біологічних загроз, таких як COVID-19, що зростає:
  • дезінформація;
  • проривні технології.

Годинник Судного дня - що це

Годинник Судного дня були створені в 1947 році експертами Бюлетеня вчених-атомників, які працювали над Манхеттенським проектом з розробки та створення першої атомної бомби. Вони встановили годинник як спосіб просто показати, наскільки велика небезпека для Землі і людства. За задумом, коли годинник покаже опівночі, настане апокаліпсис.

У 2018 і 2019 роках Годинник Судного дня знаходилися на позначці 2 хвилини до півночі. У 2020 році стрілки перевели вперед на 20 секунд, вони стали показувати 100 секунд до ядерної півночі. У такому ж становищі стрілки залишалися і в 2021 році, вже тоді експерти бюлетеня вчених-атомників підкреслювали, що "Україна залишається потенційною гарячою точкою, а розгортання російських військ на кордоні з Україною посилює повсякденну напруженість".

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...

В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

субота, 20 квітень 2024, 5:58

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад. В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк". ....