Сильні зливи та поступове похолодання: Синоптики розповіли, де в Україні чекати негоди

Погода в Україні в п'ятницю, 17 вересня, буде багата на опади, при цьому збережеться досить комфортна температура повітря практично скрізь. Сильні зливи будуть обумовлені впливом атмосферного фронту західного циклону. Про це йдеться в прогнозі синоптика Наталки Діденко на сторінці в Facebook, зазначають Патріоти України.

Зливи накриють західні та північні регіони, а також Вінницьку область. Водночас у східних та південних регіонах, а також на значній частині центральних областей опади не очікуються - буде сухо. В середньому по країні стовпчики термометрів 17 вересня в денний час коливатимуться між показниками +17... +22 градусів.

Найхолодніше буде в північних областях, де температура повітря складе +12... +16 градусів. А ось на півдні України прогнозується до +25 градусів. У Києві в п'ятницю буде до +20 градусів максимум, очікується періодичний дощ. Експерт попередила, що в Україні надалі намічається поступове похолодання. Синоптична ситуація буде змінюватися усюди, тільки в східних і південних регіонах тепла погода втримається найдовше.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...