Тремтіть, скрепи! Українські військові спільно з американськими розпочали навчання Rapid Trident 2020 (фото)

У четвер, 17 вересня, у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного стартували українсько-американські командно-штабні навчання "Rapid Trident 2020", в яких візьмуть участь більше 4 тисяч військовослужбовців з 9 країн і військовослужбовці сил НАТО. Про це повідомили в прес-службі Міноборони України, передають Патріоти України.

За словами міністра оборони України Андрія Тарана, військові маневри "Rapid Trident 2020" відбуваються на виконання заходів річної національної програми Україна - НАТО і є продовженням імплементації комплексу заходів оборонної реформи в Україні."Навчання "Rapid Trident" спрямовані на вишкіл українських військовослужбовців різних військових спеціальностей за стандартами НАТО за допомогою іноземних інструкторів із США, Канади, Великобританії, Литви та Польщі. Вони проходять із урахуванням діяльності Об’єднаної багатонаціональної групи із підготовки – "Україна" (JMTG-U) та покликані покращити взаємодію між збройними силами США, України та НАТО, а також країн-учасниць програми "Партнерство заради миру",- наголосив міністр.

Цього року у військових маневрах візьмуть участь понад 4 тисячі військовослужбовців із України, США, Великої Британії, Литви, Німеччини, Данії, Канади, Польщі, Румунії, командування НАТО, а також особовий склад LITPOLUKRBRIG – Литовсько-польсько-української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького. Найбільші іноземні контингенти – від армії США.

Україну представлятимуть військовослужбовці однієї з мотопіхотних бригад оперативного командування "Південь" Сухопутних військ ЗС України, військовослужбовці ДШВ ЗС України, Сил Спеціальних операцій та зведений підрозділ, до якого увійшли нацгвардійці, прикордонники, представники Національної поліції.

"Навчання передбачає проведення командно-штабної та польової фаз. Керівний склад та офіцери штабу багатонаціональних підрозділів тренуватимуться у спільному плануванні та проведенні операцій. Особовий склад підрозділів відпрацьовуватиме тактичні елементи, спрямовані на виконання завдань за призначенням з урахуванням досвіду протистояння гібридним формам збройної агресії", - повідомили в Міноборони.

Навчання "Rapid Trident 2020" триватимуть упродовж двох тижнів на різних ділянках Яворівського полігону.

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...