Це треба знати! Експерт розповів, скільки витримає квартира без опалення та як зберегти тепло

Кожен будинок має термін, скільки він може протриматися без електропостачання та опалення. Якщо говорити про "хрущовки", за температури -5 °C будинок у середньому тримається не більше ніж 24 години. Проте сучасніші й утеплені будинки протримаються довше. Про це розповів голова правління Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко, передають Патріоти України.

"Людина повинна знати, скільки протримається будинок, якого він року (побудови. – Ред.). Для цього потрібна нормальна та нормативна політика органів місцевого самоврядування, тому що це їхня зона відповідальності. Якраз щоб спрацювали всі служби вчасно, маю на увазі і теплокомуненерго, і будинкові служби", – наголосив Попенко.

При цьому важливо знати методи збереження тепла в квартирі. На випадок відключення опалення необхідно максимально усунути всі втрати.

Насамперед важливо утеплити вікна та двері. Варто застосовувати всі доступні способи – від простого заклеювання до майстрів, які відрегулюють металопластикові рами. Загалом потрібно перевірити, чи є щілини у таких місцях:

  • у віконних рамах (потрібно прокласти утеплювач та заклеїти);
  • у місцях кріплення підвіконь (можна заповнити їх монтажною піною або герметиком);
  • між полотном дверей та дверними коробками (проклеїти ущільнювачем).

Килими на підлозі й навіть на стінах не лише створять затишок у будинку, а й допоможуть зберегти тепло. Можна застелити килимами підлогу лише в тих кімнатах, де найчастіше проводить час уся родина.

У сонячний день штори варто відкривати, щоб промені хоч трохи зігрівали квартиру. Вони стануть досить ефективним і при цьому абсолютно безплатним джерелом тепла, піднімуть температуру в приміщенні на кілька градусів. На ніч кімнату потрібно буде максимально ізолювати від втрат тепла.

Депортації не буде? Одна з країн Європейського Союзу пообіцяла не висилати українців з недійсними паспортами

субота, 27 квітень 2024, 7:54

У Німеччині тимчасова посвідка на проживання для українців може бути отримана навіть без дійсного паспорта. Однак вона може бути видана лише за умови ідентифікації особи. Про це розповів представник Сенату Берліну у відповіді на запит DW, передають Пат...

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...