У Чернівецькій області невідомі зрізали прапори України з могил АТОшників

Олександр Колотило та Іван Діяконюк – одні з перших буковинців, які влітку 2014 року пішли воювати в зону АТО.
Родичі загиблих написали заяви до поліції. Фото: УНІАН.

На Буковині невідомі вандали позрізали українські стяги з могил воїнів АТО Івана Діяконюка та Олександра Колотила. Це сталося в День захисника України, 14 жовтня, на цвинтарі в селі Банилів Вижницького району, де поховані хлопці. Те, що стяги зрізали, помітили родичі загиблих вранці 14 жовтня. Біля двох могил зловмисники залишили лише дерев’яні жердини від прапорів. Про це інформує місцеве видання "Молодий Буковинець" з посиланням на місцевих жителів, передають Патріоти України.

Родичі загиблих героїв вже звернулися до поліції через інцидент. Втім, правоохоронці кажуть: причетних поки не знайшли. Водночас, інформацію про інцидент внесли в єдиний реєстр про вчинені кримінальні правопорушення, всі обставини події наразі намагаються з’ясувати.

Що відомо про цих буковинських героїв?

Олександр Колотило та Іван Діяконюк – одні з перших буковинців, які влітку 2014 року пішли воювати в зону АТО. Військові загинули на Луганщині під час виконання бойового завдання.

Сержант 1-го батальйону 80-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ Збройних Сил України Іван Діяконюк з 13 липня 2014 року вважався зниклим безвісти. Бійця поховали в рідному селі Банилові у червні 2015 року. Герой посмертно нагороджений орденом "За мужність" 3 ступені.

Військовий 3-ї батальйонно-тактичної групи тієї ж 80-ї окремої аеромобільної бригади Олександр Колотило востаннє телефонував рідним ввечері 13 липня. Тоді він повідомив, що разом із бійцями йде до Луганського аеропорту, а їхню колону обстрілюють із "Градів". Відтоді про нього не було жодних звісток.

Його поховали у березні 2015 року у Банилові. За особисту мужність і героїзм теж посмертно нагороджений орденом "За мужність" 3 ступені.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...