У Львові чоловік намагався вбити колегу через зауваження про російську мову

У Львові 33-річний чоловік, який намагався вбити колегу через зауваження про російську мову, отримав сім років позбавлення волі. Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень, передають Патріоти України.

Випадок стався 14 липня 2022 року в одній із квартир у Львові. 33-річний уродженець Лисичанська разом із колегою робив у ній ремонт.

У суді потерпілий розповів, що того дня його напарник захворів і бригадир дав йому нового напарника. До обіду вони працювали і не конфліктували, проте на обіді чоловіки вживали алкоголь і між ними виник конфлікт через мову.

«Після випитого спиртного потерпілий почав обурюватися, що переселенець розмовляє російською мовою і не воює за свою землю, а втік від війни. Це його дуже схвилювало на тлі подій, які вони пережили з вимушеним переселенням від початку війни», — йдеться у вироку суду.

Також уточнюється, що своєю розмовою проти нього, як російськомовного, львів'янин його спровокував до агресивних дій. Тож після обіду, коли напарник уже взявся за роботу і присів біля інструментів, чоловік із Лисичанська в емоціях схопив ніж і кілька разів ударив його в ділянку шиї та грудної клітки збоку.

Ніж від ударів зламався, тож кривдник почав стукати молотком по обличчю, тулубу та кінцівкам львів'янина. У суді переселенець підтвердив, що напав із ножем на колегу, але молотком потерпілого нібито не бив.

Потім кривдник забрав свої речі, зачинив потерпілого у квартирі та залишив ключ у дверях, щоб їх неможливо було відчинити зсередини. Від ударів потерпілий знепритомнів, коли прийшов до тями, то нападника вже не було у квартирі.

Чоловік знайшов свій телефон і зателефонував виконробу та розповів, що трапилося. На місце події виїхали медики. У матеріалах суду йдеться про те, що замок вхідних дверей у квартиру був зачинений. Сам ключ був зламаний — частина перебувала в серцевині замка, а інша — лежала на підлозі сходової клітки. Пізніше рятувальники деблокували двері.

Медикам вдалося врятувати життя потерпілого і вчасно доправили чоловіка до реанімації. За словами нападника, коли він залишав квартиру, він усвідомив, що міг убити потерпілого своїми ударами. Тому залишив місце злочину, але наміру вбивати чоловіка в нього не було. Вважає, що заподіяв потерпілому легкі тілесні ушкодження, і за це готовий понести покарання.

Суддя Галина Білинська визнала чоловіка винним у замаху на вбивство і призначила покарання у вигляді семи років позбавлення волі. Він також має виплатити потерпілому понад 58 тисяч гривень моральної та матеріальної компенсації та 10 тисяч гривень витрат на адвоката.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...