Вражаюче видовище: На Воронцовському маяку в Одесі розгорнули 18-метровий прапор України (відео)

У вівторок, 23 серпня, на Воронцовському маяку в Одесі розгорнули 18-метровий прапор України. Відповідні фото та відео опублікувала у себе у Facebook місцева активістка, організатор Вишиванкового фестивалю Наталія Мажарова, передають Патріоти України.

Акція на маяку була приурочена до Дня державного прапора, який українці відзначають, незважаючи на російську військову агресію. «Сьогодні Одеса першою з усіх міст підняла прапор України на честь Дня державного прапора. Традиційно прапор розташували на Воронцовському маяку — візитівці Одеси, о 6-й ранку на сході сонця. Довжина прапора 18 метрів. Разом до перемоги! Слава Україні», — написала Мажарова.

У свою чергу президент Володимир Зеленський у своєму зверненні з нагоди свята запевнив, що український прапор обов’язково повернеться на всі тимчасово окуповані РФ території. «Він буде на Азовському проспекті у Бердянську та у Скадовську, над ЗАЕС в Енергодарі та над Каховською ГЕС, на Аджигольському маяку та на Савур-Могилі, на берегах Сіверського Дінця, Кальміуса, біля Олешківських пісків — там не може бути прапора тих, хто вперше чує ці українські назви. Там буде синьо-жовтий. І у Криму. У Ялті, у Керчі, Джанкої, Сімферополі, на Ай-Петрі», — пообіцяв глава держави.

Готують дітей до війни: Окупанти влаштували змагання з пілотування БПЛА серед школярів у Скадовську

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:22

За даними національного спротиву, російські окупанти у тимчасово окупованому Скадовську влаштували для школярів змагання з пілотування БПЛА. Деталі: У повідомленні спротиву зазначають, що у турнірі з пілотування БпЛА змагалися школярі молодших класів (...

Не всякий вправний ухилянт перепливе... У ДПСУ пояснили, чим саме підступна річка Тиса

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:15

Через швидку течію річки Тиса, мул, численні вихорі та втягування — багатьом навіть вправним плавцям не вистачає сил, щоб подолати щонайменше 50-метрову дистанцію. Окрім того, в Тисі є численні підводні загородження, в які річка затягує під час підйомі...