З архіву ПУ. Чорні опади і земля горить під ногами: Російське місто перетворилося на справжній Мордор (фото, відео)

В Кисельовську залишилося близько 90 тисяч осіб, і вони не можуть переїхати через нестачу коштів.

Місто Кисельовськ Кемеровської області РФ через "варварський" видобуток вугілля перетворилося на справжній "Мордор", місцеві жителі почали звертатися в міжнародні суди і просити у іноземних держав політичного притулку. Так, жителі міста записали відеозвернення до Міжнародного суду і розповіли про свої проблеми, передають Патріоти України 27 серпня 2019 року.

"Виникають захворювання онкологічного характеру, житлові будинки руйнуються від вибухів, проведених розрізами, по яким ведуть відкритий видобуток вугілля варварським способом. Вугільний пил накриває практично весь Кисельовський міський округ. Дані дії за своєю суттю є геноцидом і злочинами проти людства", - вважають вони.

Ситуацію також пояснили у пабліку Stopcoal в Facebook. За словами адміністратора спільноти, в місті залишилося близько 90 тисяч осіб, і вони не можуть переїхати через нестачу коштів. У той же час у місті часом просто "горить земля" - вугілля запалюється в розрізах, зроблених приватними компаніями, а також часом випадають "чорні" опади - з домішкою вугільного пилу.

"Тут живуть, часто хворіють і рано помирають люди. Вони не можуть нікуди переїхати, бо їхнє житло нічого не варто. Тут живе близько 90 тисяч осіб. Нічого незвичайного: тут добувають вугілля приватні компанії, які постачають найбрудніший вид палива на експорт. Якщо б вугільні компанії дотримувалися права громадян на навколишнє середовище і не порушували закони РФ, то ціна на вугілля була б вище, ніж у конкурентів. Кисельовськ - справжній Мордор, де немає місця живим, а спокою мертвим", - йдеться в публікації.

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...