З архіву ПУ. Мода з СРСР: Названо популярні речі з часів Радянського Союзу, які несподівано повернулися в сучасне життя (фото)

Останні тренди подіумів і асортимент світових бутиків - поширені в СРСР речі стали сьогодні мрією кожної стильної дівчини.

Незважаючи на те, що в світі моди щодня з'являється багато новинок, а кутюр'є і впливові fashion-блогери не перестають дивувати модниць, старі тенденції знову стають актуальними.

Навіть якщо їм вже не один десяток років, як-от, наприклад, речі з часів Радянського Союзу. Добірку з 15 таких, які повернулися в моду нині, склало AdMe, передають Патріоти України.

Гумові чоботи

У СРСР рідко жінка обходилася без цього практичного взуття. Сьогодні ж тренд на зручність і комфорт породив нову хвилю інтересу до гумових чобіт. Тому багато брендів пропонують широкий асортимент різних моделей із сучасних матеріалів.

Шапка-вушанка

Таку хутряну шапку носили багато як молодих дівчат, так і зрілих радянських жінок. Сьогодні ж інтерес до цього м'якому і теплого головного убору знову повернувся.

Макраме

У радянський час така техніка в'язання користувалася великою популярністю,тож випуски журналу Burda з відповідними схемами розкуповували охоче. Зараз речі з макраме знову стали модними: ажурні в'язані сукні і топи тепер – хіт світових подіумів.


Сумки-кошики

Пластикові сумки з перфорацією були дуже поширені в СРСР. Нині тренд підхопили сучасні бренди. Схожі моделі, часом і з інших матеріалів – шкіра чи шкірзамінник – сьогодні часто можна зустріти в модних колекціях.


Шапка-кубанка

Радянські жінки полюбляли носити об'ємні хутряні шапки. На подібні моделі, які були широко поширені у СРСР, зараз звернули увагу європейські кутюр'є.

Дублянка

У Радянському Союзі, певно, не було жодної людини, яка б не чула про дублянки: їх носили і жінки, й чоловіки. Зараз куртки і пальта з овчини, натуральної або штучної, знову повертаються в моду.

Відкладні комірці

У СРСР модниці любили носити сукні та блузи з відкладними комірцями у будні та святкові дні. Нині ця деталь в одязі знову актуальна і користується популярністю у європейських жінок.


Тілогрійка

Тілогрійка (чи просто куфайка) була незамінним супутником радянських жінок для походів "на картоплю" і зимових занять спортом. А ось сьогодні ця практична, хоч для декого і надто буденна річ, стала актуальним модним трендом.

Хустка з квітковим візерунком

Цей старовинний аксесуар отримав на Заході милу назву "бабуся". Але, як підказують сучасні тренди, він підійде і юним дівчатам.


Килими на стінах

Певно, у багатьох залишилося декілька фото з часів СРСР, де родина зображена на фоні настінного килима. Ця знакова річ зараз знову входить у моду: особливо популярні невеликі килимки.


Речі "в ялинку"

Пальто з геометричним візерунком у вигляді трикутників були широко поширені в СРСР. Нині цей принт став стильним і отримав друге життя: його використовують також і для оформлення інтер'єрів.


Килимові сумки

Багато розшиті сумки різних форм і розмірів були в пошані у радянських жінок. Килимові ж нині переживають друге народження на хвилі інтересу до бохо, як і, до прикладу, сумки в кліку.


Лофери зі шкарпетками

Героїня Ірини Муравйової у радянському фільмі "Карнавал" задала ошатний і практичний тренд: класичні черевики в англійському стилі в поєднанні зі шкарпетками. Сьогодні це одна з провідних модних тенденцій, хоча зі шкарпетками тепер взувають і туфлі, і босоніжки на підборах.

Водолазка з сарафаном

Таке поєднання одягу в СРСР можна було спостерігати на кіноекранах і в звичайному житті. Під сарафани зі щільної тканини одягали гладкі, мереживні чи в’язані водолазки. Нині цей вінтажний тренд підхопили європейські модниці

Авоська

У Радянському Союзі без авоськи не обходився жоден похід до магазину за продуктами. Сьогодні ця корисна річ знову активно використовується в повсякденному побуті. Такі зручні торбинки додали до свого асортименту багато екологічних брендів.




Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...

В Україні чоловікам, які не сплачують аліменти, скасують відстрочку: Чому це рішення є справедливим

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:22

Відповідно до нового закону про мобілізацію, багатодітні чоловіки, які мають борги за аліментами, втрачатимуть право на відстрочку. Це справедливо стосовно тих батьків, які ухиляються від утримання дітей, але використовують їх як привід для відстрочки ...