Затонулі будівлі та купи артефактів: Море відкрило скарби затонулого міста, котре сторіччями служило головним портом Єгипту доби фараонів

Поблизу Єгипту археологи виявили руїни храму та дорогоцінні артефакти, повідомляють Патріоти України з посиланням на Arkeonews.

Залишки затонулого міста Тоніс-Гераклеона лежать під водою, на відстані 7 кілометрів від сучасного єгипетського узбережжя. Протягом багатьох століть це місто слугувало головним середземноморським портом Єгипту до заснування Александрії Александром Македонським.

Храм, про який йдеться, присвячений єгипетському богу повітря Амону. Його руйнування пов'язують з катастрофічною подією, яка, як вважають у Європейському інституті підводної археології IEASM, сталася в середині другого століття до нашої ери.

Серед знайденого є ювелірні вироби з золота та лазуриту

Підвищення рівня моря та землетруси, що супроводжувалися припливними хвилями, що спричинили розрідження землі, спричинили повне зникнення частини дельти Нілу площею 110 квадратних кілометрів під водою, забравши з собою місто Тоніс-Гераклейон.

"Були знайдені дорогоцінні предмети зі скарбниці храму, такі як срібні ритуальні інструменти, золоті прикраси та крихкі алебастрові контейнери для парфумів або мазей», — повідомили в IEASM. «Вони свідчать про багатство цієї святині та благочестя колишніх мешканців портового міста.

Археологічні розкопки, проведені спільно командою Годдіо та Департаментом підводної археології Міністерства туризму та старожитностей Єгипту, виявили підземні споруди, «підтримані дуже добре збереженими дерев’яними стовпами та балками, що датуються 5 століттям до нашої ери», – повідомили в інституті.

Крім того був ідентифікований храм, присвячений грецькій богині кохання Афродіті, був ідентифікований за кількістю знайдених бронзових і керамічних ідолів.
Ця знахідка була особливо важливою, оскільки вона «ілюструє, що греки, яким було дозволено торгувати та селитися в місті за часів фараонів династії Саїт (664–525 рр. до н. е.), мали свої святилища для своїх власних богів» - повідомляє Європейський інститут підводної археології (IEASM).
Також було знайдено низку зброї, що належала грецьким найманцям.

«Вони захищали доступ до королівства в гирлі Канопічного рукава Нілу. Ця гілка була найбільшою і найкращою судноплавною в давнину», – пояснили в IEASM.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...