Зіпсував свято: Керівника метеослужби Угорщини звільнили через неправильний прогноз погоди

Двох провідних метеорологів Угорщини було звільнено через помилковий прогноз погоди, що викликав політичний резонанс, передають Патріоти України.

У Будапешті в суботу готувалися відсвяткувати День Святого Стефана — національне свято, і було заплановано "найбільший феєрверк у Європі". Близько 40 000 феєрверків були готові до запуску з 240 точок уздовж 5-кілометрової ділянки річки Дунай у центрі Будапешта.

Але за сім годин до запланованого початку уряд відклав захід на тиждень через отримані попередження про екстремальні погодні умови. Але злива, спрогнозована Національною метеорологічною службою, змінила напрямок і натомість обрушилася на частини східної Угорщини, повністю оминувши столицю.

Служба опублікувала публічні вибачення на своїй сторінці у Facebook у неділю, пояснивши, що стався "найменш ймовірний" результат і що невизначеність є частиною прогнозування погоди. Але було надто пізно. У понеділок міністр інновацій Ласло Палкович звільнив керівників служби.

Реакція в Угорщині була неоднозначною. Близько 100 000 осіб підписали петицію із закликом скасувати феєрверк під час війни у сусідній Україні та запровадити заходи жорсткої економії вдома. Прихильники уряду, однак, розлютилися через передбачувану некомпетентність синоптиків і сподіваються, що феєрверк пройде, як і планувалося, наступної суботи.

Тепер "світить" тюрма: Ватник із Одеси підняв російський прапор над Бундестагом за допомогою дрона (відео)

субота, 18 травень 2024, 20:02

Українець, який підтримує російське вторгнення в Україну, 9 травня за допомогою безпілотника підняв прапор РФ над німецьким парламентом. Відео інциденту було поширене у соцмережах, передають Патріоти України. В радіусі близько 5,6 кілометра навколо Бун...

Про мотивацію

субота, 18 травень 2024, 19:54

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...