Бандуряники - це вид дерунів із грибами, які запікаються у печі чи духовці. Традиційна страва старовинної української кухні готується у горщиках та з підливою. Її можна зробити за простим рецептом - на обід, передають Патріоти УкраїниЕтнографічна група українців лемки у своєму діалекті називала картоплю бандурою, звідки й походить назва дерунів – бандуряники. Щоб приготувати їх, знадобляться слідуючі інгредієнти:
Натріть картоплю та одну цибулину. Бажано використовувати більшу і дрібнішу терки – щоб отримати оригінальну структуру. Додайте до картоплі яйце, борошно, сіль та перець. Перемішайте складові та сформуйте ложкою деруни
Обсмажуйте бандуряники на олії. Бажано використовувати сковороду з антипригарним покриттям. Готові вироби слід перекласти в горщики або форму для запікання.
Промийте та наріжте гриби, які також потрібно обсмажити – разом із цибулею, нарізаною півкільцями. Спочатку відправте на сковороду овоч, а потім гриби.Поперчіть та посоліть гриби, додайте пропущений через прес часник. В кінці приготування додайте сметану і близько 100 мл води.
З'єднайте грибну засмажку з бандуряниками, а зверху натріть сир. Запікайте в духовці близько 15 хвилин при 180 градусах. Смачного!
Наліпити пельмені — то треба мати натхнення та терпіння. А ще трохи вміння. Тісто для пельменів досить ніжне. При готуванні воно часто розривається. Начинка плаває потім окремо від тіста. Що потрібно зробити, щоб цього уникнути, передають Патріоти Укра...
Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...