Лише спробуйте! Ніжний шашлик зі свинячих реберців в оригінальному маринаді

Свинячі реберця підходять не тільки для тушкування та запікання в духовці – з них також можна приготувати смачний шашлик. М’ясо на свинячих ребрах досить ніжне та жирне, завдяки чому шашлик виходить м’яким та соковитим. Як приготувати маринад для смачного шашлику з ребер – розкажемо далі, передають Патріоти України.

Для маринаду на 2 кг свинячих ребер знадобляться такі інгредієнти:

  • Цибуля – 500 грам
  • Кефір 2.5% – 500 мл
  • Соєвий соус – 50 мл
  • Імбир мелений – 1/2 ч.л.
  • Зерна коріандру та розмарин – по 1/2 ч.л.
  • Сіль за смаком.

Приготування:

Свинячі ребра добре промити та прибрати з внутрішньої частини плівку. Якщо на м’ясі є дуже багато жиру – зрізати його ножем. Потім розрізати ребра вздовж кісточок і скласти у велику ємність.

Цибулю почистити і нарізати півкільцями. Трохи пом’яти її руками до виділення цибулевого соку і перекласти до м’яса.

В окремій мисці змішати кефір, сіль, соєвий соус та всі спеції. Залити сумішшю реберця, перемішати і залишити маринуватися в холодному місці на 5-6 годин. Чим молодше м’ясо – тим менше часу знадобиться для його маринування. Перед тим, як смажити ребра на мангалі, необхідно попередньо дістати їх із холодильника і дати постояти при кімнатній температурі. Тобто перед обсмажуванням вони не повинні бути холодними.

Готові ребра подавати з маринованою цибулею та овочами. А в якості напою до них підійде смачний квас або холодне пиво.

Що додати в олію, щоб смажена риба вийшла смачнішою

понеділок, 10 березень 2025, 19:14

Зазвичай господині навіть не замислюються над тим, на чому краще приготувати смажену рибу. Для приготування смажених рибних страв зазвичай використовується соняшникова олія. Але не завадить одна добавка, за рахунок якої обсмажена риба набуде набагато ц...

Господиням на замітку! Чи можна заморожувати твердий сир

понеділок, 10 березень 2025, 18:25

Сиру за раз багато не з’їси, однак господині полюбляють купувати його декілька видів, щоб можна було створити сирну тарілку, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Більшість експертів говорять, що зберігати сир у морозилці не можна, бо він зіп...