
Здавалося б, смажити м’ясо дуже просто, проте на виході у когось виходить суха та позбавлена смаку страва, а хтось може похвалитися кулінарним шедевром ресторанного рівня. Ця різниця залежить не тільки від якості м’яса: набагато важливіша сама техніка приготування. Вчені стверджують, що червоне м’ясо можна їсти 2 рази на тиждень, тож нехай ці дні будуть для вас найулюбленішими через тонкий і ніжний смак, передають Патріоти України.
1.Особливий маринад.
Хто ж може встояти перед м’ясом з апетитною скоринкою? Виявляється, добитися її не так уже й складно. Пам’ятайте про те, що можна зробити маринад, який дозволить вам досягти потрібного ефекту без особливих зусиль.
Необхідно змішати крохмаль (будь-який) з водою і замаринувати в ньому м’ясо.
Також пам’ятайте, що шматки повинні лежати далеко один від одного, інакше замість смаження вони тушитимуться.
Лимони не тільки дуже корисні за рахунок вмісту антиоксидантів, але й славляться тим, що допоможуть розкрити смак будь-якої страви.
Пам’ятайте про принцип помірності: шматки м’яса поливаються невеликою кількістю лимонного соку та викладають на сковорідку.
Якщо ви любитель запікання, перед тим як відправити м’ясо в духовку, покладіть тоненькі слайси лимона на кожен шматок м’яса.
Якщо ви хочете побалувати себе ніжним та смачним м’ясом, то є один секрет, який варто взяти на замітку. Багато хто знає про те, що м’ясо добре поєднується з цибулею, проте для маринаду шаткують його півкільцями.
Більш вишуканого смаку можна досягти в тому випадку, якщо порізати цибулю максимально дрібно і змішати з прянощами. Для смаженої свинини підходять чорний перець, шафран, куркума, розмарин, чебрець, фенхель, каррі, хмелі-сунелі.
Для яловичини – пекучий перець, петрушка, базилік, шавлія, розмарин. Для баранини – імбир, чебрець, чорний перець, петрушка, шавлія.
Якщо посолити м’ясо перед тим, як відправити його на сковорідку, на виході ми отримаємо пересушену страву, що не піде на користь.
Згідно з правилами, м’ясо краще солити наприкінці або безпосередньо перед подачею.
Ресторані кухарі часто використовують у своїй практиці різний алкоголь для приготування м’яса. Наприклад, горілка добре підкреслить смак свинини і дозволить зробити її максимально м’якою та ніжною, а вино розкриє тонкий смак яловичини.
Спиртне використовується як маринад.
Якщо у вас немає часу для того, щоб організувати для м’яса складний маринад з великою кількістю компонентів, просто візьміть баночку французької гірчиці.
Лише однієї години достатньо, щоб будь-який сорт м’яса просочився і вийшов ніжним та смачним.
Заварюючи пакетик чаю, багато хто намотує нитку на ложку, щоб віджати його. Роблять це часто чисто автоматично, навіть не замислюючись - хтось не хоче, щоб добро пропадало, хтось - щоб підтікав пакет зі сміттям. Але так робити не варто, пише ukr.media,...
Кухонна витяжка - незамінна річ у кожному домі, але з часом вона накопичує жир і пил. На щастя, очистити її можна без зайвого зусилля - достатньо кількох крапель простого засобу, передають Патріоти України. Фахівці радять регулярно протирати витяжку во...