400-річний бонсай, що пережив Хіросиму (відео)

Бонса́й (яп. 盆栽, "рослина на таці") — мистецтво вирощування карликових дерев у невеликих ємностях, а також само таке дерево.

Фото: infokava.com
400-річний бонсай-довгожитель, якому вдалося пережити бомбардування в Хіросімі. Це не найстаріший представник цього виду, але його історія цікава і незвичайна, розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Дерево, посаджене в 1625 році в Японії, сьогодні знаходиться в Національному дендрарії США у Вашингтоні. Бонсай символізує непросту дружбу двох раніше ворогуючих народів.

Як складалася доля незвичайного дерева останні століття?

Зелений бонсай з покоління в покоління належав стародавньому японському роду Ямакі. У 1945 році дерево знаходилося в Хіросімі, на відстані 3 км від місця, куди потрапила американська атомна бомба, яка вбила 14 тис. осіб. Вся сім'я Ямакі вижила, ніхто з її членів не постраждав.

У 1976 році власник бонсай Масару Ямакі подарував дерево Сполученим Штатам. Подарунок на честь 200-літньої річниці боротьби за незалежність. Дерево оселилося у вашингтонському Національному дендрарії. У 2001 році провідати дерево приїхали онуки Масару. Саме вони розповіли працівникам дендрарію непросту історію 400-річного бонсая.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...