Абромавичус після відставки Саакашвілі заявив про перешкоди прихильникам реформ в Україні

Колишній міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус, коментуючи заяву голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі про відставку, заявив Радіо Свобода, що в Україні ті, хто домагався змін, зазнали багато перешкод.

«Керівництво України, стиль його роботи не пасують до тих викликів, які постали перед країною в час, коли ми живемо. Люди, що прийшли до влади після революції, потребують більше заохочення і повноважень. Цим людям не дали справжніх шансів», – заявив Абромавичус.

На його думку, відставка Саакашвілі не поліпшить становища на «фронті» боротьби з корупцією в Одеській області.

«Навколо нього (Саакашвілі – ред.) зібралося стільки молодих енергійних реформаторів. Але очевидно, що, як завжди, не було достатньої підтримки з боку центрального уряду. А з правильною підтримкою всі ми могли б зробити набагато більше», – сказав Абромавичус.

Раніше в понеділок голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі оголосив, що подає у відставку. Він пояснив це рішення, за його словами, корупцією в регіоні і відсутністю підтримки з боку влади в Києві.

Айварас Абромавичус теж на початку лютого заявив про відставку з посади міністра економічного розвитку і торгівлі України, назвавши вирішальними причинами звільнення неможливість подолати корупцію і конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком, який, за словами Абромавичуса, намагався розставити своїх людей у міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки. У квітні Генеральна прокуратура повідомила, що заява Абромавичуса про тиск, який чинив на нього Кононенко, не знайшла підтвердження.

Опублікував: Михайло Векленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...