Афганістан-2 для слабкої "тіні" СРСР: "Стратеги явятся к Путину и попытаются убедить его в необходимости масштабной наземной операции в Сирии", - російський військовий експерт

Олександр Гольц вважає, що скоро Росія остаточно загрузне в сирійських пісках.

Олександр Гольц. Фото: Новая газета.

Російські воєначальники спробують переконати президента РФ Володимира Путіна у необхідності широкомасштабної наземної операції в Сирії. Такою думкою в колонці для "Щоденного журналу" заявив російський військовий експерт Олександр Гольц, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Оскільки свіжих сил у президента Сирії Башара Асада не з'явиться, то через кілька успішних операцій бойовиків російські стратеги прийдуть до Путіна і спробують переконати його в необхідності широкомасштабної наземної операції. На зразок тієї, чий сценарій програли в ході навчань" Центр-2015». Тоді, нагадаю, за сценарієм, країну, "захоплену терористами", окупувало 100-тисячне російське угруповання. Російське військове керівництво продумує такий варіант", - вважає Гольц.

Він зазначив, що в Державній Думі знаходиться законопроект, що дозволяє російському міністерству оборони укладати короткострокові контракти на службу в армії.

"Практично це означає вербування необхідної кількості гарматного м'яса на конкретну військову операцію. В результаті Росія остаточно загрузне в сирійських пісках. Адже генерали завжди обіцяють швидку перемогу", - написав Гольц.

Він також прокоментував захоплення бойовиками сирійського міста Пальміра. На його думку, те, що трапилося - "позорище".

"Практично за добу терористи повернули собі Пальміру. Сирійське військо тікало, залишивши противнику багаті трофеї, включаючи бронетехніку. Російські льотчики, які вчинили понад 60 бойових вильотів, не змогли переламати ситуацію. Експерти дивуються, як сталося, що наші військові, чиї дрони, як вони запевняли, контролюють всю сирійську територію, проспали концентрацію п'яти тисяч бойовиків. Розвідка, яка ще недавно була здатна відразу визначати національну приналежність знищених терористів, не побачила висунення істотних сил противника", - підкреслив експерт.

Гольц вважає, що насправді дивуватися нічому.

"Виходячи з політичних міркувань (процес передачі влади в Вашингтоні і невизначеність майбутньої політики США дають Москві свободу рук), потрібно було швидше взяти Алеппо. Між тим, незважаючи на потужну авіаційну підтримку, воювати за Асада на землі нікому. Наскільки можна зрозуміти, всі ресурси поповнення урядової армії вичерпані за роки громадянської війни... Всі резерви були перекинуті в Алеппо. Туди ж, очевидно, були переміщені і засоби російської розвідки (чиї можливості, підозрюю, були дещо перебільшені вітчизняним телебаченням). На прикриття Пальміри сил не залишилося зовсім" , - припускає аналітик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Молитва Богородиці за Україну... Україно, ти як Фенікс з попелу воскресаєш і ворогів перемагаєш": У мережі пригадали пророцтво старця Зосими на 2024 рік (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 5:58

З'явилось нове передбачення, коли українська армія зможе здобути перемогу над Росією. Зокрема, старець Зосим пророкував, що саме у 2024 році в країні "зникне страх та запанує спокій". Про це йдеться у відео на каналі "Український молитовник" у YouTube....

Серія українських ударів по цілях у Криму та Мордовії носить масштабний і скоординований характер – ISW

четвер, 18 квітень 2024, 5:00

На думку експертів Інституту вивчення війни (ISW), українські удари по цілях Росії у Криму та Мордовії є скоординованою і широкомасштабною серією. . "Українські удари по російських авіаційних об'єктах в окупованому Криму, а також на території Росії, я...