Бердичів-Париж. Чому б ні? Омелян обіцяє, що лоукостери "достукаються" до кожного українця

Міністр інфраструктури обіцяє зробити перельоти дешевими та зручними навіть для маленьких містечок.

Міністр інфраструктури В.Омелян. Фото: nv.ua

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян розповів про стан української авіації та про відкриття регіональних аеропортів, повідомляють Патріоти України, посилаючись на «НВ Бізнес».

«Наразі ми працюємо над регіональними аеропортами. Уряд виділив 800 млн. грн. на відновлення злітної смуги в Одеському аеропорту, у Вінниці та Чернівцях. Ми також активно працюємо з громадою Дніпра, Запоріжжя, Кривого Рогу для того, щоб вирішити питання зручних авіаперевезень з цього регіону» - зазначив В.Омелян.

Міністр розповів про позитивні зрушення в розвитку української авіації, про появу нових іноземних компаній на ринку, збільшення пасажиропотоку аеропортів. Наприклад, Бориспіль закінчив 2017 року одним з найбільш швидкозростаючих в Європі. Серед передумов такого розвитку є створення прозорих умов отримання маршрутів авіакомпаніями та створення великого сегменту бюджетних авіакомпаній.

В.Омелян повідомив і про невдачі – не вдалося домовитися про співпрацю з лоукостером Ryanair. Це дозволило б здешевити перельоти і збільшити кількість пасажирів. Саме договір з цією компанією стає пріоритетним у планах міністерства.

Щодо майбутнього міністр зазначив: «Наша політика – це створення великого сегменту бюджетних авіакомпаній для того, щоб максимальна кількість українських громадян (а їх подорожує менше 5%) мали змогу придбати авіаквитки. Ми хочемо, щоб мінімум 25% українців змогли літати. Це буде можливо, якщо економіка України матиме добрий ріст – не у 2-3%, а 10-15% щорічно. І це стане можливим, якщо буде гарна географія польотів з України, в Україну і всередині України, над чим ми і працюємо».

Міністр прогнозує, що ріст у 30% буде збережений і у 2018 році. «У нас внутрішній резерв величезний. Але українці будуть самостійно більше літати виключно за рахунок бюджетних авіакомпаній – тобто коли вартість квитка буде в декілька разів дешевшою, ніж сьогодні. Ми ставимо собі за мету за найближчі декілька років мати 20 млн. пасажирів в аеропорту Бориспіль». Залишається лише трішки почекати, доки плани міністерства стануть реальністю.
Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...