"Без паніки!" Громадський резонанс через наступ "гібридів" під Красногорівкою і Мар'їнкою є частиною інформаційної війни, - Арестович

Йде конкретний інформаційно-психологічний супровід і розганяється страшна "зрада", а нам потрібно утриматися і не розганяти цю "зраду".

Олексій Арестович. Фото: Преса України.

Громадський резонанс, викликаний наступом бойовиків "ДНР" під Красногорівкою і Мар'їнкою Донецької області 20 липня, який було відбито українськими військовими, є частиною інформаційної війни проти України. Таку думку висловив військовий експерт Олексій Арестович в своїй колонці на "Апострофі", передають Патріоти України.

"Насправді, ситуація така, що бойові порядки військ і суспільство перенасичені інформаційними засобами - у кожного в кишені по смартфону і соціальній мережі, тому навіть командир взводу стає політичною фігурою", - написав він.

За його словами, Україна виглядала добре, коли не відповідала на провокації терористів під час засідання "Великої двадцятки", візитів держсекретаря США Рекса Тіллерсона і генсека ООН Антоніу Гутерріша. "Коли який-небудь командир взводу або героїчний доброволець вирішує стріляти невчасно, то потім отримують наші дипломати, які будували картковий будиночок для того, щоб підштовхнути важливі рішення для України. І все, що будували дипломати, руйнується з тріском", - додав він .

Арестович зазначив, що бувають вдалі і невдалі ходи у війні на Донбасі: "У них перший напіввдалий епізод на 12 наших таких, а "зрада", як ніби вони нас вже тридцять разів захопили, а ми жодного разу. Йде конкретний інформаційно-психологічний супровід і розганяється страшна "зрада", а нам потрібно утриматися і не розганяти цю "зраду". Якщо ми будемо на кожен невдалий епізод так кричати, то воювати ми будемо ще дуже довго. Суспільство, яке морально розкладає само себе, буде нести ще більші втрати".

Експерт також підкреслив, що в успішних атаках терористів на українські опорні пункти винна не "злочинна влада", а ті, хто тримав цей опорний пункт. "Я там два тижні тому був, в цих місцях безпосередньо. Мені тоді по морально-психологічному стану підрозділів і деяких недоліків у несенні служби було зрозуміло, що буде щось неприємне. Якраз в цей час був епізод з Кам'янкою, де було зрозуміло, що вони вирахували підрозділ, який дозволяє собі дещо зайве, і почали його атакувати", - додав Арестович.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Не можемо відкрити вікна, задихаємося": В окупованому Маріуполі назріває екологічне лихо

субота, 20 квітень 2024, 19:16

Регулярні пориви каналізаційних стоків стали гострою проблемою в окупованому Маріуполі. Стічні води підтоплюють будинки містян, що з настанням тепла робить перебування у них нестерпним та загрожує розповсюдженням інфекцій. Про це повідомили у Маріуполь...

Сухопутні війська ЗСУ під Авдіївкою атакували групу спецпризначенців РФ разом із снайпером (відео)

субота, 20 квітень 2024, 18:53

Сили оборони України атакували дроном групу російських спецпризначенців у районі села Бердичі Донецької області. Відповідне відео 20 квітня опублікували в Telegram Сухопутних військ ЗСУ, передають Патріоти України. Зазначають, що українські військові п...